Last news in Fakti

11 Март, 2018 11:46 2 462 16

Григор Димитров приключи с Индиън Уелс 2018

  • григор димитров-
  • индиън уелс 2018-
  • загуба-
  • тенис-
  • тенис турнир-
  • тенисист

Българинът загуби от Фернандо Вердаско

Григор Димитров приключи с Индиън Уелс 2018 - 1
Снимки: AP/БТА

Григор Димитров загуби от испанеца Фернандо Вердаско с 6-7(4), 6-4, 3-6 и отпадна след първия си мач на турнира "Мастърс" 1000 в Индиън Уелс. Българинът показа, че настилката на калифорнийския турнир не е подходяща за неговия стил на игра. Следващият му мач ще бъде след две седмици в Маями, където надпреварата е от същата категория, пише "Топ Спорт".

Димитров сервира традиционно първи и започна по-силно. Той проби за 3-1 и изглеждаше, че контролира нещата. Вердаско се съвзе бързо и веднага върна брейка.

Гришо се виждаше, че не е преодолял проблемите, които го съпътстват в последните седмици и грешеше често. Испанецът беше заложил на силен рискован сервис, което водеше до асове и двойни грешки.

Първият сет се реши в един особен тайбрек. В него сервиращите грешаха. До осмата точка Вердаско имаше едно разиграване, когато подава, а Григор беше загубил и четирите си сервиса. В края испанецът успя да намери подаването си и затвори частта със 7-6(4) за 51 минути.

Гришо не смяташе да се предава и показа тенис от висока класа в началото на втория сет. Българинът много бързо дръпна с 4-0, с което на практика реши частта.

Вердаско върна един брейк, но хасковлията не загуби фокус и за 39 минути изравни сетовете с 6-4. В този период увереността на хасковлията беше на познатото ниво.

В третата част качеството на игра на българския №1 спадна значително. Той бъркаше в повечето дълги разигравания, като често вземаше грешни решения.

Испанският левичар сервираше отлично и печелеше лесно геймовете си. Докато Григор се мъчеше и беше загубил фокус. Добри сервиси го измъкваха до осмия гейм. В него хасковлията направи двойна грешка, с която даде скрит мачбол на Вердаско.

Димитров изглеждаше, че е спечелил ключовото разиграване, но сбърка и допусна фаталния пробив. В последния гейм на мача българинът опита всичко. Но Вердаско първо направи два аса, а след това се възползва от грешките на световния №4. Сетът завърши при резултат 6-3 и продължи 38 минути.

Точките в мача са 90 на 100. Вердаско направи 12 аса и 7 двойни грешки. Димитров реализира само 2 аса и сбърка сервисите си само 3 пъти, но това стана в решителните моменти в края на мача. Разликата е в спечелените първи сервиси — 78% за испанеца срещу 67% за българина.

Гришо не се е възстановил от загубата си от Малек Джазири в Дубай. Той е загубил увереност и взема грешни решения, когато е притеснен. Прекаленият медиен интерес към него води до загуба на фокус.

Фернандо Вердаско ще играе в понеделник с американеца Тейлър Фриц. Григор Димитров ще съсредоточи подготовката си за турнира в Маями.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    9 5 Отговор
    Жилавата стара чанта ще го успокои.
  • 2 Гост

    7 8 Отговор
    Паляк
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Именно

    7 1 Отговор
    Егати к'во става - колкото повече тренира толкова по-зле става!? :/
  • 7 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    Дребни,злобни душици!

    Коментиран от #8

  • 8 ХАХАХА

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    ХАХАХАХАХАХАХА Загубеняците се подкрепяте един друг.ХАХАХАХАХАХАХАХА

    Коментиран от #9

  • 9 Салама

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "ХАХАХА":

    Да, точно така, лошото е, че сте повече селяндурите и сме малцинство нормалните.
  • 10 Брат ми

    6 2 Отговор
    Гришо си е добре,харчи си милионите и си е.е разни лелки.Така че,не го мислете човека.Победил или загубил той ще се оправи.
  • 11 Хасан ибн Sky sport

    1 1 Отговор
    Той тениса е така момчета !
    по ПРИНЦИП важното е да си м–ду Големите тогава парата си тече
    ама като се казва тече наистина тече , Дали си първи не е чак толкова важно
  • 12 Българин

    1 4 Отговор
    Гришо, ние сме с теб и те подкрепяме.

    Коментиран от #13

  • 13 Чичу Ади

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Вземи изключи този телевизор и излез да подишаш чист въздух. Не си Григор Димитров!!! На него не му пука за твоето съществуване, защо на теб ти пука. Огледай се в хората, на които им пука за теб. Тях подкрепяй. Не някакъв прост българин. Аман вече с тази вманиаченост да любите разни разнообразни. Те живеят, а вие стискате палците пред телевизорите. Гришу паднал, айде у левия ми крачол. Гришо победил, обратно в десния... Аз съм победил, това е гордост. Мой приятел, също повод за радост!

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 зомби килър

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Чичу Ади":

    Абсолютно си прав тия зомбирани същества са сто процента лузъри и тей като сами никога нищо не са печелили,използват това жалко тенесисче за да се почувстват и те победители,но това важи за всички спортни фенове с пълна сила.така че повтарям изтриия ми коментар: Всички фенове на димитрофф са лузари като него.ХАХАХАХАХАХАХАХА