Last news in Fakti

27 Март, 2018 11:57 2 750 2

Изхвърлят Верея от Първа лига?

  • верея-
  • лиценз-
  • съд-
  • искове-
  • бфс

Срещу клуба се водят множество дела

Клуб от първата шестица на Първа лига може да остане без лиценз за следващия сезон. Става дума за Верея, пише „Тема Спорт“. Въпреки силното представяне на отбора на терена, проблемите в самото дружество не са един и два.

Наскоро играчите за трети път от влизането в елита бойкотираха тренировка заради неплатени заплати, премии и наеми на квартири. Те все пак подновиха занимания, но с много условности и пазарлъци.

Според запознати с лицензите в БФС Верея може да не получи такъв за сезон 2018/19. Причината са съдебните дела, които куп мениджъри и бивши футболисти са завели срещу клуба от Стара Загора. Ръководството на заралии е запознато с опасността и уверило, че ще бъдат постигнати споразумения с ищците.

В същото време Верея не разполага с много време да уреди тези въпроси, тъй като тази седмица е последната, в който клубовете трябва да предоставят финансовите си документи за издаване на лиценз за следващия сезон. Евентуалните евроучастници трябва да получат своите лицензи до края на месец май, а останалите участници от Първа и Втора лига – почти до края на юни.

За момента няма други клубове от Първа лига, които да са застрашени от отнемането на професионален статут. Такива обаче има във втората ни дивизия, като там случаите не са един или два.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dragula

    1 0 Отговор
    Тъкмо 12 отбора и две шестици е по-удобно да се провежда първенството.
  • 2 цвръц

    1 0 Отговор
    Да ходят да играят в Горно Нанадолнище!Цървули нямат,гайда искат!Измишльотините на "перуката"почнаха да гърмят като бомбирали буркани!!!!Миналата година "Дунав"в Евротурнирите-сега ще отпаднат!!!Ама имат Стадион-разорана нива!!!!Ще измисли перуката нови правила и хоп!!!!Всичко както до сега!Той недосегаем!Свинаров в изпълкома ще киха "кинти" и "пей сърце"!Ама то всяко начало има и край!Това е началото на края на БФС и тъпарите в него!!!