Last news in Fakti

28 Март, 2018 10:29 1 050 0

Бразилия взе частичен реванш срещу Германия

  • германия-
  • бразилия-
  • контрола-
  • реванш-
  • жезус

Селесао надигра Бундестима с минималното 1:0

Петкратният световен шампион Бразилия спечели минимално с 1:0 при визитата си на актуалния първенец на планетата Германия в контрола, която се игра на „Олимпиащадион” в Берлин. Така „кариоките” сложиха край на серията от 22 мача без загуба на германците в официални срещи – 16 победи и 6 равенства.

Двата тима не бяха мерили сили от полуфинала на Мондиал 2014, когато Бундестимът шокира "Селесао" с историческото 7:1 и се класира за финала, а след това спечели и титлата, припомня "Блиц".

Германците бяха без Томас Мюлер, Месут Йозил и Емре Джан, а Матс Хумелс и Сами Кедира останаха резерви в този мач. Извън състава на бразилците бе голямата звезда Неймар, който се възстановява след претърпяна операция на десния крак.

В началните минути домакините бяха по-активни и владееха повече топката, но бразилците първи можеха да стигнат до гол при първата си по-сериозна атака. Филипе Коутиньо обаче не намери свой съотборник в наказателното поле. Съперниците се опитваха да се изненадат с остри центрирания, но без успех.

В 37-ата минута нападателят на Манчестър Сити Габриеш Жезус засече с глава центриране на Вилиан и прати топката в ръцете на вратаря Кевин Трап, който не реагира както трябва и кълбото премина голлинията.

След почивката в 55-ата минута Рюдигер се хвърли и с тялото си блокира удар на Вилиан. След това Паулиньо не успя да преодолее Трап от малък ъгъл.

Играчите на Льов продължиха да имат предимство във владеенето на топката, но рядко създаваха опасности пред вратата на Алисон. В 72-ата минута влезлият като резерва Сандро Вагнер имаше шанс, но го пропусна. В 81-ата минута и Ларс Щиндъл не намери очертанията на вратата.

Така Бразилия успя, макар и частично, да си върне за унизителната домакинска загуба от Германия на полуфиналите на световното първенство през 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА