Last news in Fakti

2 Април, 2018 01:00 1 396 0

Борусия Дортмунд изравни 40-годишен антирекорд

  • борусия дортмунд-
  • голове-
  • рекорд-
  • полувреме-
  • байерн мюнхен-
  • загуба

„Жълто-черните“ не бяха получавали пет гола за едно полувреме от 40 години

Байерн разби Борусия (Дортмунд) с 6:0 в дербито на Бундеслигата, а дори и хора с добра памет не успяха да си спомнят момент, в който „жълто-черните“ получават пет гола в рамките на едно полувреме в среща от първенството.

Оказва се, че има такъв мач и той носи още по-голям срам за тима от Дортмунд. Точно преди 40 години Борусия получава шест попадения във вратата си през първите 45 минути, а в крайна сметка губи с 0:12 от Борусия (Мьонхенгладбах) на 29 април 1978 г. Тогава Яп Хайнкес, който в момента е начело на баварците, вкарва пет гола. Карстен Нилсен и Кале Дел'Хайе се разписват по два пъти.

Поражението от Байерн се оказа най-тежката загуба на „жълто-черните“ в Бундеслигата за последните 27 години. На 23 февруари 1991 година Борусия (Дортмунд) губи с 0:7 като гост на Щутгарт. Тогава швабите вкарват четири гола през първата част, а в исландецът Ейолфур Сверисон забива хеттрик през първите 25 минути на мача.

Загубата с 0:6 не е най-голямата за „жълто-черните“ в историята на мачовете им с Байерн. Историята помни срамното 1:11 от 27 ноември 1971 година. Тогава Герд Мюлер вкарва четири гола за баварците, а по два добавят Ули Хьонес и Франц Рот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА