1 Април, 2018 17:42 961 0

Арсенал победи без проблеми Стоук Сити

  • арсенал-
  • дузпи-
  • стоук сити-
  • обамеянг-
  • лаказет

Два от головете за "артилеристите" бяха от съмнителни дузпи

Арсенал победи слабака Стоук Сити с 3:0 в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. Две от попаденията вкара Пиер-Емерик Обамеянг, а третото бе дело на Александър Лаказет.

В първите 15 минути на срещата Стоук бе по-активният отбор, като на няколко пъти "грънчарите" пропуснаха да открият резултата след пропуски на Джердан Шакири и Папа Ндиайе.

Аарън Рамзи бе близо до откриването на резултата за "артилеристите" в 23-ата минута, когато нацели напречната греда.

До края на първото полувреме нямаше нови положения, като двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

През второто полувреме Арсенал започна по-активно, като в 58-ата минута Елнени бе близо до това да отбележи, но негов изстрел бе блокиран от защитник.

Така се стигна до 75-ата минута, в която Обамеянг откри от дузпа - 1:0. Наказателният удар бе доста спорен, тъй като на повторенията се видя, че контакт между Мартинс Инди и Месут Йозил нямаше.

В 86-ата минута Обамеянг вкара нов гол, след като се възползва от отбита топка в наказателното поле, за да направи резултата 2:0.

В 89-ата минута Александър Лаказет вкара и трето попадение за "артилеристите" - 3:0. Французинът се разписа от нова дузпа, като и при този наказателен удар останаха съмнения, тъй като Папа Ндиайе претендираше, че е играл рамо в рамо с нападател на домакините.

След този успех Арсенал остава на шестото място с актив от 51 точки, а Стоук е предпоследен в класирането с 27 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА