2 Април, 2018 14:56 2 607 0

Починал боксьор спаси седем живота

  • уестгарт-
  • боскьор-
  • органи-
  • донорство

Скот Уестгарт е дарил органите си

Огромната трагедия с боксьора Скот Уестгарт се оказа невероятен шанс за живот на седем човека. Британецът почина в края на февруари в болница след спечелен 12-рундов мач от получените на ринга рани.

31-годишният Уестгарт обаче е дарил органите си за нуждаещи се хора и благодарение на това седем души в момента са живи.

"Скот помагаше на хората до самия край. Винаги бе на страната на аутсайдера, щеше да помогне на всеки. Беше толкова мил, щастлив, смел... Сега искам хората да го запомнят не само като боксьор, а като човекът, който беше," призна Ребека – майката на Уестгарт, пише "Блиц".

"Не знаех, но той се е записал в списъка на донорите на органи. Когато отидох в болницата, го целувах и поставих ръка на сърцето му, то беше толкова силно. Помислих си, че който го вземе, ще е много щастлив. Казаха ми, че е спасил седем души. Той помагаше на хората до края на живота си, такъв беше."

"Смъртта му бе толкова тежък момент, колкото би бил за всяка майка... Не мога да повярвам, че повече никога няма да го видя. Боксът прави толкова добри неща за много млади хора. Държи ги на верния път. Знам, че Скот го чувстваше по същия начин", допълва опечалената майка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА