Last news in Fakti

2 Април, 2018 17:55 863 0

Ансамбълът: Сами искаме сложни съчетания

  • ансамбъл-
  • художествена гимнастика-
  • медали-
  • световна купа-
  • съчетания

"Доста по-отговорно и по-трудно е да играеш пред родна публика", заяви Мадлен Радуканова

Високата трудност на съчетанията на българските гимнастички не е наложена от техните треньори, а от самите тях. Това казаха момичетата от националния отбор, които спечелиха 8 медала, 3 от които златни, на Световната купа по художествена гимнастика в София.

"Ние винаги искаме да правим най-трудното, защото, когато на състезание ти се получи елемента и видиш как цялата публика ти пляска, е много хубаво, за това искаме да правим много сложни неща. Когато след съчетание отидеш при треньорите и те са доволни и щастливи от това, което си направил, това е най-голямото удоволствие", каза Елена Бинева в предаването "Тази сутрин" по БТВ.

Ансамбълът в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева завоюва титлите в многобоя и на финала на пет обръча, както и бронз на финала на три топки и две въжета.

"Съчетанията ни са много трудни и много различни от всички останали - с това печелят. Има и други отбори, които играят трудни елементи, но като композиции, не са толкова завладяващи. Конкурентките ни са Италия и Русия", допълни помощник-треньорът Михаела Маевска, която беше част от предишния ансамбъл.

"Доста по-отговорно и по-трудно е да играеш пред родна публика, но мисля, че се справихме доста добре и това ни повлия доста добре", заяви Мадлен Радуканова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА