Last news in Fakti

4 Април, 2018 09:28 2 188 3

Магията на Роналдо омагьоса Ювентус (ВИДЕО)

  • роналдо-
  • реал мадрид-
  • ювентус-
  • шампионска лига-
  • марсело-
  • червен картон

Португалецът отбеляза страхотен гол при убедителната победа с 3:0

Ювентус загуби от Реал (Мадрид) с 0:3 в първи мач помежду им от четвъртфиналите на Шампионската лига. Срещата бе повторение от финала на турнира от миналия сезон, когато „белият балет“ спечели с 4:1 в уелската столица Кардиф и триумфира с купата. "Бианконерите“ бяха в серия от 27 поредни домакински победи в евротурнирите, но нейният край бе сложен след два гола на Кристиано Роналдо (3, 64), първият исторически, а другият невероятен шедьовър, и един на Марсело (72). В 66-ата минута Дибала бе изгонен и "старата госпожа" завърши мача в намален състав, пише "Блиц".

Мехди Бенатия и Миралем Пянич бяха наказани от състава на Ювентус, а Федерико Бернардески бе контузен. В лазарета на гостите бе само Начо Фернандес.

Още в 3-ата минута гостите поведоха, след като Иско центрира отляво, а Кристиано Роналдо стана първият футболист, който се разписва в 10 поредни мача от турнира. Три минути след това Пауло Дибала се озова на добра позиция, но ударът му бе блокиран от Серхио Рамос. В 11-ата минута Реал бе близо до втори гол, но след центриране на Тони Кроос и удар с глава на Рафаел Варан топката мина покрай вратата на Буфон.

В 23-ата минута Игуаин можеше да изравни след центриране от фаул на Дибала, но вратарят Кейлор Навас спаси. В 36-ата минута след удар на Тони Кроос бе разтресена напречната греда, която помогна на Буфон.

Малко преди края на първата част домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар от много добра позиция, но Дибала стреля в стената. Секунди след това Дибала опита акробатичен удар, но топката мина покрай вратата.

Пет минути след почивката пред Роналдо имаше шанс за гол, но португалецът шутира неточно. В 55-ата минута Дибала отправи удар от фаул, топката рикошира в стената и излезе в корнер.

В 64-ата минута Даниел Карвахал центрира отдясно и Роналдо вкара един от най-красивите голове в историята. Португалецът се разписа със задна ножица и накара цяла футболна Европа да ахне, а Зинедин Зидан онемя и се хвана за главата.

Две минути след това Дибала извърши грубо нарушение срещу Карвахал и получи втори жълт картон, оставяйки домакините да доиграят мача в намален състав.

В 72-ата минута бразилският ляв защитник Марсело направи резултата класически след асистенция на Роналдо. Буфон се опита да попречи на бранителя, който в крайна сметка вкара топката във вратата за 0:3.

Пет минути преди края на редовното време Роналдо имаше шанс за хеттрик, но този път пропусна да се разпише. Малко след това гостите удариха втора греда в мача след удар на резервата Матео Ковачич, а в края Буфон спаси шут на Роналдо, който направи още един пропуск в добавеното време. В последните секунди Кейлор Навас пък отрази удар на Игуаин, а след това и Хуан Куадрадо не намери очертанията на вратата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Жозеф

    1 0 Отговор
    Лош Роналдо, лош, лош...