Last news in Fakti

4 Април, 2018 10:02 1 072 0

Байерн Мюнхен се измъчи, но успя срещу Севиля

  • байерн мюнхен-
  • севиля-
  • шампионска лига-
  • сарабия-
  • автогол-
  • алкантара

Силни второ полувреме доближи баварците до полуфиналите в Шампионска лига

Севиля допусна обрат и загуби у дома от Байерн с 1:2 в първи мач помежду им от четвъртфиналите на Шампионската лига. Пабло Сарабия (32) даде аванс на домакините, но Хесус Навас си вкара автогол в 37-ата минута за 1:1, а Тиаго Алкантара донесе победата за баварците.

Още във втората минута Матс Хумелс отправи удар с глава покрай вратата на домакините. Гостите бяха по-активни, но не успяха да застрашат сериозно стража на андалусци Давид Сория, който стана първият футболист от 1998 година, който дебютира в Шампионската лига директно на четвъртфиналите, пише "Блиц".

В 15-ата минута Хоакин Корея се хвърли в наказателното поле и получи жълт картон за симулация. Пет минути по-късно Пабло Сарабия пропусна от изгодна позиция да даде преднина на севилци.

Постепенно темпото на игра стана по-бързо и в 32-ата минута Севиля поведе, след като Ескудеро проби и изведе зад защитата Пабло Сарабия, който прати топката покрай Свен Улрайх за 1:0. На повторенията се видя, че крилото на домакините играе с ръка при поемането на топката, но претенциите на гостите не бяха уважени. Пет минути по-късно след опит за центриране на Франк Рибери се стигна до автогол на Серхио Ескудеро за 1:1. Между двете попадения Артуро Видал се контузи и на негово място в игра за гостите влезе Хамес Родригес.

След почивката баварците имаха инициативата и бе само въпрос на време да стигнат до пълен обрат. Последователно Хамес Родригес и Тиаго Алкантара не намериха очертанията на вратата. Малко след това Сория спаси силен удар на Хави Мартинес.

В 68-ата минута Рибери центрира, а Тиаго Алкантара с глава направи обрата пълен. Първоначално имаше съмнения, че попадението е автогол на Серхио Ескудеро, който игра последен с топката, но то бе записано на името на Тиего.

Постепенно гостите намалиха оборотите и в 81-ата минута се стигна до разбъркване пред тяхната врата, но андалусци не успяха да отправят удар. В ответната атака Левандовски шутира неточно покрай вратата. До края на мача не се случи нищо запомнящо се.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА