Last news in Fakti

10 Април, 2018 13:02 1 002 1

Кокала: Всеки българин ще се справи по-добре от Роси

  • кокала-
  • велев-
  • роси-
  • левски-
  • цска

"Като е толкова разочарован - да подаде оставка", заяви легендата на "сините"

Последният треньор, който успя да донесе шампионската титла на Левски - Емил Велев, не скри разочарованието си от провала срещу Ботев (Пловдив).

"Нормално е треньорът да поеме вината за загубите. Това се прави, за да не се пренесе напрежението върху футболистите, това е правилно. Ако Делио Роси беше толкова разочарован от себе си, тогава би трябвало да подаде оставка. Засега очевидно това не е така", коментира Велев пред столичен ежедневник.

"Аз никога нямаше да стигна до това положение. Вярно, че не съм в кухнята на клуба, но знам за какво става дума в Левски. Знам отговорностите и факта, че винаги се работи под напрежение. Сигурен съм, че всеки един български треньор ще се справи по-добре от Роси. Повтарям - всеки един", добави Кокала.

На въпрос за предстоящото дерби за Купата на България, Велев коментира: "Надявам се Левски да победи, но не очаквам всичко да се реши още в първия мач. По-добре за Левски е, че нещата зависят от два двубоя. Мачовете между двата тима са по-оспорвани, въпреки че напоследък победите са по-често за ЦСКА. Левски ще получи предимство, ако Роси заложи на повече българи в състава, които осъзнават значението на дербито. Не искам да давам съвети на италианеца, защото не знам как ще се приеме това."

На въпрос, че две от легендите - Кирил Ивков и Воин Войнов са посочили именно Велев за наследник на Роси, Кокала каза: "Поласкан съм от думите им. Те знаят качествата и характера ми. Знаят, че съм непримирим и се боря с всички сили и докрай. Помня, че докато водех Левски всички очакваха да си подам оставката след 0:3 от Локомотив София. Аз обаче не го направих, тъй като осъзнавах потенциала на отбора. И в края на първенството станахме шампиони. Вярвам, че Ивков и Войнов са казали това неслучайно. Бих оправдал доверието им. Никога не ме е било страх да поемам отговорност."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кълвач

    2 2 Отговор
    И с Роси и без Роси, от Левски нищо не става.