10 Април, 2018 17:03 945 4

Пенев: В ЦСКА да се чукнат с едно яйце по главата

  • цска-
  • лудогорец-
  • пенев-
  • левски

Легендарният треньор сподели мнението си за загубата на "червените" от Лудогорец

Почетният президент на ЦСКА-София Димитър Пенев говори пред „Тема Спорт“ за предстоящото дерби за купата и загубата от Лудогорец миналия петък (2:3).

„Загубата в Разград се дължи на индивидуални и дисциплинарни грешки на част от играчите. ЦСКА беше по-добрият отбор, но имаше доста неправилни решения на футболистите. Този мач спокойно си завършваше с наша победа или най-малкото равен, а накрая се разви злополучно. Сега ЦСКА трябва да реагира по най-добрия начин. Да забравят този двубой, да се чукнат с едно яйце по челата и да поправят белята срещу Левски. Съперникът ще е много разклатен. Но никакво отпускане – всеки ден на пръсти и да се набират на педалите. Да са здрави и единни. Ако футболистите на ЦСКА искат да ги помнят с добро, трябва да победят Левски. Просто друг избор нямат при тази ситуация“, каза Пенев.

„Според мен загубата в Разград се дължи най-вече на играчите, а не може да се търси вина в треньорите или ръководството. В случая футболистите не си свършиха работата. Не бяха единни на терена, липсваше им колективът. Разбирам извън игрището да са различни – един обича да пие бира, друг кока-кола, трети нещо друго. Но на терена трябва да има единомислие. А в Разград не се получи. Не се изпълниха добре задачите, имаше пропуски и в защита, в средата на терена видяхме много сбъркани пасове, на Каранга пък трябва да му се види статистиката – не знам дали и пет пъти се срещна с топката. Поведението при третия гол също е под всякаква критика. Просто е учудващо как добре си вървеше мачът за ЦСКА и накрая бе загубен. Два пъти повеждаш в резултата и падаш. Много рядко се е случвало това на ЦСКА. Негативен развой за нас, но това го има във футбола“, отбеляза още Пената.

„В дербито ЦСКА ще се справи и без наказаните, а и без Десподов, в случай че контузията, която получи в Разград, не му позволи да играе. Резервите са от №16 нататък, другите по всяко време могат да влязат. Сигурен съм, че заместниците ще се представят на ниво“, коментира още Пенев.

„За финал ще напомня на феновете да се готвят за юбилея, защото ще се получи голям празник. Действа се, от месеци са ясни нещата. Няма как друг отбор да празнува юбилея на ЦСКА. Не може разни там хора да си направят някакви фланелки, да пише ЦСКА на тях, да си вземат значки от някой битпазар и да се обясняват „Аз съм от ЦСКА“. Когато аз съм играл за този отбор, тези са били още в Ташкент, така че да не ми обясняват кой е ЦСКА“, завърши легендата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    7 9 Отговор
    Мили продажни драскачи, до кога ще наричате оранжевия хибрид "ЦСКА" . Поне изписвайте името на новоизлюпения отбор правилно. Колкото и да се опитвате и вие да вменявате, че това е онова ЦСКА, на нас , които можем да мислим, няма да мине...А , за интелекта на пената всички знаем.
  • 2 ЦСКА

    7 2 Отговор
    Ние признаваме само Левски Кюстендил за ФК!! А завистливите на герена с два леви крака догодина в ,,Б" група където им е местото по начало!
  • 3 Stoich

    4 0 Отговор
    Не си спомням Пенев да е играл за Кърпачев.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.