Last news in Fakti

11 Април, 2018 11:29 843 0

Ливърпул постигна нова победа срещу Сити

  • манчестър сити-
  • ливърпул-
  • жезус-
  • шампионска лига-
  • салах-
  • фирмино

"Гражданите" надиграха съперника си през първото полувреме, но стигнаха само до един гол

Манчестър Сити допусна обрат и загуби от Ливърпул с 1:2 в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига. Така мърсисайдци продължиха напред с общ резултат 5:1, след като бяха спечелили с 3:0 в първата среща.

Домакините започнаха вихрено и още във втората минута успяха да поведат. Бившият футболист на Ливърпул Рахим Стърлинг открадна топката от най-скъпия защитник в света Върджил ван Дайк близо до тъчлинията и асистира на Габриел Жезус, който не остави шансове на Лорис Кариус. В тази ситуация останаха и сериозни съмнения за нарушение в атака на Стърлинг срещу Ван Дайк.

„Гражданите” натикаха мърсисайдци в тяхната половина и атаките следваха една след друга. След половин час игра Бернардо Силва получи топката в наказателното поле на гостите и шутира. Кълбото срещна ръката на Джеймс Милнър, но реферът Антонио Матеу Лаос не отсъди дузпа.

В 41-ата минута Бернардо Силва със страхотен шут уцели десния страничен стълб на Кариус. Секунди след това вратарят на гостите изби лошо топката след центриране и тя достигна до Лерой Сане, който вкара гол, отменен заради засада. На повторенията обаче се видя, че топката към Сане е подадена от Милнър.

След края на първата част Матеу Лаос изгони мениджъра на Сити Хосеп Гуардиола, който бе бесен на отсъжданията на сънародника си и изгледа второто полувреме от трибуните, пише "Блиц".

В 56-ата минута Ливърпул изравни. Садио Мане не успя да преодолее Едерсон, но Мохамед Салах дебнеше и с добавка вкара за 1:1. В 70-ата минута Кевин де Бройне шутира мощно от далечно разстояние, топката се отклони от главата на Деян Ловрен и за малко не влезе във вратата на Кариус.

Гостите направиха пълен обрат в 77-ата минута, когато Николас Отаменди сгреши и отнелият му топката бразилец Роберто Фирмино хладнокръвно преодоля сънародника си Едерсон за 1:2. Малко след това влезлият като резерва Илкай Гюндоган изпрати топката в опразнената врата на Ливърпул след пас на Сане. И това попадение обаче не бе признато заради засада.

До края мачът просто се доиграваше без интересни положения пред двете врати и така Ливърпул е английският представител на полуфиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА