Last news in Fakti

13 Април, 2018 16:33 3 874 2

Отнемат една от световните титли на Джошуа?

  • джошуа-
  • световни титла-
  • отнемане-
  • wba-
  • поветкин-
  • защита-
  • уайлдър

Заплахата бе отправена от WBA

Британецът Антъни Джошуа може да бъде лишен от един от шампионските си пояси и така да се провали в опита си да стане Супершампион (носител на титлите във всички версии) на свръхтежката категория на световния бокс.

Предупреждението беше направено от WBA (Световната боксова асоциация) заради демонстрираното нежелание на Джошуа да организира мач срещу Александър Поветкин, който е официален претендент на тази организация. Вместо това в последно време британецът преговаряше за битка срещу Дионтей Уайлдър за титлата във версия WBC (Световен боксов съвет) – единственият, липсващ в колекцията на олимпийския шампион от Лондон 2012.

На 31 март Антъни Джошуа победи Джоузеф Паркър със съдийско решение. Тогава се появиха шансовете на британеца за мач срещу Уайлдър за обединяване на всички титли. Сега обаче WBA принуждава Джошуа да проведе задължителния си двубой срещу Поветкин. От 5 април започна едномесечният срок между двамата боксьори за договаряне на провеждането на мача.

Ако Антъни Джошуа се бие първо срещу Уайлдър, а не срещу руснака, WBA заплаши да го лиши от шампионския пояс WBA Super, а това означава, че Световната боксова асоциация ще има само един световен шампион в свръхтежката категория и това е Мануел Чар, който в момента притежава обикновената титла на организацията. Роденият в Ливан германски боксьор спечели шампионския пояс на 25 ноември 2017 година с победа над Александър Устинов след съдийско решение.

Александър Поветкин е официален претендент във версиите WBA и WBO от миналата година, когато победи Крисчън Хамър в Русия. Последният мач на руснака също беше на 31 март в Кардиф, когато с победата си над Дейвид Прайс запази интерконтиненталните си титли от двете организации.

Претендентът за шампионския пояс на Джошуа във версия IBF предстои да се определи в мач на Кубрат Пулев срещу Дилиан Уайт, който беше задължен от централата да се бие срещу Кобрата в последна елиминация преди двубой за титлата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vasik atanasova

    10 8 Отговор
    ЦЕЛИЯ СВЯТ ИСКАТ ДА ГЛЕДАТ ДЖОШУА ДИОНТЕЙ
    А ТОЗИ ПОВЕТКИН ТРЯБВАШЕ ДА ГО ДИСКВАЛИФИЦИРАТ
    ЗА ЗАБРАНЕНИ СУБСТАНЦИИ
    РУСКИ БОКЛУК

    Коментиран от #2

  • 2 Фес Сербез

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "vasik atanasova":

    Да не мислиш че Поветкин е слаба ракия.............бъди сигурен че може да има и изненади.