5 Май, 2018 09:38 1 550 2

Левски с невероятен отбрат срещу Ботев

  • левски-
  • паулиньо-
  • ривалдиньо-
  • ботев пловдив-
  • обрат-
  • гунди

Ривалдиньо с гол от спорна дузпа, Стивън Петков пак вкара

Левски победи с 3:2 Ботев в двубой на стадион "Георги Аспарухов", който бе и за легендата Гунди. Незабравимият нападател щеше да навърши 75 години.

Трима бразилци и Стивън Петков вкараха попаденията на "Герена". За Ботев се разписа и Жоао Пауло. За "сините" на два пъти точен бе Паулиньо, а дебютно попадение вкара сина на легендата Ривалдо - Ривалдиньо. Нападателят се разписа от спорна дузпа.

Делио Роси бе дал почивка на почти всички свои титуляри и на терена бе резервния състав на "сините".

Първото полувреме обаче бе изцяло за Ботев. "Канарчетата" вкараха два гола в рамките на три минути. Жоао Пауло се разписа в 32-ата минута, след като получи добър извеждащ пас в наказателното поле и с хубав удар по диагонал не остави шансове на Николай Кръстев, пише "Блиц".

Само три минути по-късно Бризола центрира отлично в наказателното поле, а Стивън Петков засече от въздуха и прати топката в мрежата - 2:0 за гостите. Това е гол номер 13 за сезона за юношата на Левски.

На почивката Делио Роси вкара в игра Ривалдиньо и Паулиньо, а именно те двамата пронизаха на три пъти Даниел Кайзер.

В 70-ата минута Паулиньо получи топката напълно сам в наказателното поле от Рошу и без проблем я вкара за 1:2. В 84-ата минута Паулиньо изпревари Филипов, а бранителя на Ботев го изрита в хълбока и съдията Стефан Апостолов посочи бялата точка. Ривалдиньо вкара своя първи гол в официален мач за "сините", след като изпълни точно наказателния удар.

В последната минута на редовното време обратът стана пълен. Кабрал бе изведен сам срещу Кайзер, но стражът успя да избие удара му. Топката попадна в Паулиньо, който от движение я прати неспасяемо във вратата - 3:2.

С победата Левски се утвърди на третото място с 60 точки, докато Ботев заема петата позиция с 49.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 777

    3 3 Отговор
    Измислената дузпа от съдията промени развоя на мача !
  • 2 луда работа

    0 2 Отговор
    По измислен мач не бях гледал.При 3-я гол на Левски защитниците бягаха от топката като дявол от тамян а вратаря си прибра ръцете да не го уцелят случайно