5 Май, 2018 11:24 1 202 2

Какви са плановете на таланта Ангел Караньотов?

  • караньотов-
  • мотор-
  • представяне-
  • планове-
  • цели

Младият състезател бе представен днес

Ангел Караньотов беше представен днес на официално събитие. Младият състезател, който е 4-кратен европейски шампион по Супермото и двукратен вицесветовен шампион в Купата на нациите, избра да се състезава с мотор Ducati Panigale R. Наскоро Ангел направи запомнящото се участие в първите два кръга от BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018, при което постави нов рекорд за най-бърза обиколка в състезателен формат на пистата в „Серес“.

Марио Гюзелев, представител на Overdrive - официален вносител на Ducati в България, представи италианския бранд и историята му в моторните спортове. Марио, който е основен създател на концепцията за отбора, и Ангел като състезател в него, коментира: „Overdrive Racing Team е посветен на хората с бензин в кръвта. Като вносители на Ducati, и едни от пионерите в този бизнес в България, ние сме истински запалени по моторните спортове, и искаме да развием мото-културата в България. Вярваме в Ангел и възможностите му да постигне още по-големи постижения с подкрепата на спонсорите си. “

Основен партньор на Overdrive Racing Team е Shell България. Компанията подкрепя Ангел за втора поредна година. „Shell и Ducati имат 19-годишно техническо партньорство в световен мащаб, което е едно от най-успешните в моторните спортове. Радваме се, че чрез партньорството с Overdrive Racing и пилота Ангел Караньотов можем да демонстрираме на местно ниво силната връзка между два бранда, които са обединени от страстта към моторния спорт. Вярваме в силната амбиция, способностите и мотивацията на Ангел да даде най-доброто от себе си и му желаем успех“, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

„Ангел бе един от първите, тествали новото ни усъвършенствано гориво Shell V-Power с Dynaflex технология, която е налична във всички наши горива. Той даде положителен отзив за него по отношение на представяне и ефективност на двигателя. Вярваме, че нашето качествено гориво също допринесе за успеха му на пистата в Серес преди няколко седмици, когато той постави нов рекорд за най-бърза обиколка с мотоциклет.“, коментира Мила Петрова, търговски директор на Shell България.

На събитието, за да даде своята подкрепа за Ангел, беше и Димитър Илиев, 8-кратен рали шампион на България, и един от учителите и ментори на Ангел.

Ангел Караньотов - единственият българин с шампионски титли в 3 различни моторни дисциплини и над 250 качвания на подиума на победителите, предизвика огромен интерес от страна на фенове и партньори като млад състезател с огромен потенциал. „Благодарен съм на Overdrive за възможността да карам за тима на Overdrive Racing, както и на спонсорите, които вярват в мен и ме подкрепят.“, коментира той. Представянето му по време на първите два кръга от BMU шампионата беше едно триумфално завръщане на пистата, което доказа потенциала на пилота за големи бъдещи успехи в българския и световен спорт.

Сред останалите спонсори на отбора са Coldfire, Auto Battery Trade, MaxBet, BULSTRAD Vienna Insurance Group, Mobile.bg, Margel, Dunlop, Dainese, BORO, Star.bg, Energy Sports, Raiffeisen Leasing и Shell Advance Motorcycle Oils.

График на предстоящите състезания от Балкански и републикански шампионат:
- 11-12-13 май, Мото парк Аданката, Румъния
- 2-3 юни, писта „Долна Митрополия“
- 15-16-17 юни, Мото парк Аданката, Румъния
- 6-7-8 юли – писта „Серес“
- 22-23 септември - писта „Долна Митрополия“
- 5-6-7 октомври, Мото парк Аданката, Румъния
- 20-21 октомври - писта „Долна Митрополия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PORA

    1 3 Отговор
    Познавам го, като кашкавал напечен от слънце е мек.
  • 2 Зорлем

    3 0 Отговор
    Е, просто няма начин да не изнаглеем и да попитаме пошло в кой софийски мол ще пробва Дукатито?