9 Май, 2018 15:03 1 707 1

Обвиниха олимпийски шампион в изнасилване

  • лопес-
  • брат-
  • жалби-
  • обвинение-
  • таекуондо-
  • изнасилване-
  • сащ

Четири жалби са подадени срещу Стивън Лопес

Двукратният олимпийски шампион по таекуондо Стивън Лопес и брат му Хеан Лопес са обвинени от четири жени в изнасилване, насилие и други провинения, обявиха американските медии.

39-годишният Лопес е двукратен олимпийски шампион по таекуондо (2000 и 2004 г.), а има и бронзов медал от Пекин 2008. Освен това е петкратен световен шампион. Брат му – Хеан, е дългогодишен треньор на националния отбор на САЩ по таекуондо, пише "Блиц".

Двамата братя отричат обвиненията на четирите жени. Това е пореден случай, в който Стивън и Хеан са намесени в изнасилване. През 2017 година срещу тях по същата тема излезе статия в популярното издание „Ю Ес Ей Тъдей“, която завърши с ответно дело за набедяване от страна на таекуондистите.

Сега четирите жени са подали жалби не само срещу братята Лопес, но и срещу Националния олимпийски комитет на САЩ (USOC) и федерацията по таекуондо на САЩ. Двете организации са обвинени, че не са направили нищо, за да спрат братята. От USOC вече са започнали вътрешно разследване.

Очакванията са, че четирите жертви на Стивън и Хеан Лопес не са единствените. Предполага се, че още 44 пострадали ще се присъединят към подадените жалби.

Това е поредният скандал със сексуално насилие в американския спорт. Както е известно, в последните години наяве излязоха много случаи на гимнастички, които са ставали жертви на сексуално посегателство от треньорите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Откачарлъ

    8 0 Отговор
    Да не би да се е самоизнасилил.... Ей, тази мания обхвана целия свят! Дайте да видим кого още можем да обвиним в непристойни действия! Пълна простотия, продиктувана от човешката алчност. Някои искат да богатеят на труда на други като ги обвиняват в седемте смъртни гряха.