Last news in Fakti

18 Май, 2018 01:00 1 166 0

Клаудио Раниери напусна Нант

  • нант-
  • раниери-
  • кита-
  • президент-
  • напускане

Причината е неразбирателство с президента на отбора

Треньорът на Нант Клаудио Раниери ще напусне поста си след края на сезона. Това обяви лично президентът на клуба Валдемар Кита. Подобни слухове се носеха в медийното пространство от доста време насам, но сега новината бе обявена официално.

“Няма какво да крием. Имахме среща със спонсорите, той благодари на всички. Раниери също заслужава благодарност за всичко, което направи тук. Невинаги бе лесно. Има и някои съжаления, но това е част от живота и няма място за ядосване”, заяви Кита.

Отношенията между президента и наставника бяха доста обтегнати в последните месеци. Кита критикува някои решение на италианеца, който пък му отговори, че ако не е доволен от работата му, винаги може да го уволни. След това Раниери не се появи на официална вечеря по случай годишнината на клуба, като се оправда, че не е намерил място за паркиране, припомня "Sportal".

66-годишният Раниери пое Нант миналото лято и подписа договор до 2019 година. С “Канарчетата” той записа 14 победи, 10 равенства и 16 загуби. Дълго време тимът се бореше за място в Европа, но в края на сезона формата му спадна и задачата не бе изпълнена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА