Last news in Fakti

19 Май, 2018 18:07 1 211 1

Буфон напусна Ювентус с победа

  • буфон-
  • кариера-
  • мач-
  • ювентус-
  • болоня-
  • серия а

Старата госпожа победи Верона с 2:1 в последния мач на легендарния страж

Отборът на Ювентус завърши по подобаващ начин шампионския си сезон в Серия "А". "Бианконерите" спечелиха домакинството си на Верона с 2:1, а след това получиха и златните си медали за своя пореден триумф в Калчото.

Събитията на терена бяха засенчени от емоционалната раздяла на Джанлуиджи Буфон, който този следобед изигра своя последен двубой с екипа на "Старата госпожа". Легендата бе изпратен от пълните трибуни на "Ювентус Стейдиъм" като сълзите съпътстваха както опитния вратар, така и неговите съотборници и най-големи привърженици.

Буфон все още не е обявил футболното си бъдеще, като мнозина смятат, че кариерата му ще продължи в гранд зад пределите на Италия.

Настроението в Торино бе празнично, като това повлия сериозно и върху представянето на двата тима. Голямата цел на "черно-белите" тифози през този следобед беше да отдадат почит на своя митичен капитан - Джанлуиджи Буфон, който днес играеше своя последен мач с екипа на гранда.

Джиджи демонстрира огромната си класа още в 16-ата минута, когато отрази по майсторски начин много силен диагонален изстрел на Мохамед Фарес.

От другата страна обаче също имаше мигове на силно вратарско присъствие. В 25-ата минута Марио Манджукич стреля отблизо с глава, но Николас Андраде блокира удара му. Хърватският национал беше на сантиметри от попадението и преди почивката, когато се завъртя елегантно в полето на съперника, но прати коженото кълбо над горната греда.

Това обаче не бе всичко опасно пред вратата на Верона. В 41-ата Пауло Дибала демонстрира своите качества, след като от нестандартна ситуация за малко не реализира шедьовър. Опитът му обаче бе възпрян от горната греда.

Юве реши всичко набързо след подновяването на играта. В 49-ата минута резултатът беше открит от младия бранител Даниеле Ругани, който се оказа най-съобразителен и направи добавка след спасен шут на Дъглас Коща.

180 секунди по-късно, босненецът Миралем Пянич изпълни своя специалитет и от фаул и удвои преднината на Ювентус. Крайното 2:1 бе оформено в 69-ата минута, когато Алесио Черчи отбеляза почетното попадение за Верона, пронизвайки абсолютния дебютант на ювентинската врата - Пинсолио. Малко преди края пък дузпа за "бианконерите" пропусна Стефан Лихтщайнер.

В 63-ата минута се случи и събитието, поради което тази среща генерираше толкова огромен интерес. След безброй отличия и 509 мача зад гърба си, Джанлуиджи Буфон бе заменен от Масимилиано Алегри, за бъде изпратен на крака от публиката на Юве. Част от тифозите не спестиха сълзите си, тъгувайки че няма да видят повече своя любимец с екипа на "Старата госпожа".

Световният шампион с Италия от Мондиал 2006 получи необходимия респект и от страна на своите съотборници, като най-неутешими в раздялата си с Джиджи бяха Клаудио Маркизио и Джорджо Киелини.

След това Буфон направи почетна обиколка на "Алианц стейдъм", вземайки си "Довиждане" с най-запалените тифози на Юве.

Малко по-късно, тъгата в Торино бе заменена с шампионска радост, след като селекцията на Масимилиано Алегри заслужено триумфира със седмата си поредна шампионска титла на Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧужденецЪ

    1 1 Отговор
    Респект Джиджи