Last news in Fakti

20 Май, 2018 11:01 1 230 4

Възелът във Втора лига се разплете

  • ботев враца-
  • монтана-
  • промоция-
  • първа лига-
  • втора лига-
  • локомотив софия-
  • царско село

Ботев Враца завърши първи и влезе директно в Първа лига

Отборът на Ботев (Враца) е новият член на Първа лига, след като в последния кръг на втория ни ешелон тимът от Северозападна България стигна до драматичен успех с 2:1 над Монтана пред близо 8000 души на стадион "Христо Ботев". Победното попадение падна само няколко минути преди края на мача и бе дело на юношата на Левски Деян Иванов. Преди това Петър Атанасов бе открил за домакините, но в средата на втората част Йордан Йорданов изравни. По този начин Ботев успя да се пребори с конкуренцията на Локомотив (София) и Царско село и печели директната промоция за елита.

Съперникът на Ботев подходи доста благосклонно към домакините и наставникът Ферарио Спасов даде възможност за изява на много резервни футболисти, а почти всички титуляри бяха или на скамейката, или извън групата. Извън състава останаха вратарят Ивайло Василев, капитанът Иван Михов, Владимир Айтов, Даниел Георгиев, Мирослав Антонов, Атанас Илиев, Тони Тасев и Иван Коконов. Въпреки това монтанци направиха всичко възможно да стъжнят живота на домакините и бяха на път да вгорчат двубоя на Ботев.

Резултатът бе открит от домакините още в десетата минута на срещата. Тогава Иван Колев се пребори за една топка в наказателното поле, след което намери Петър Атанасов, който залъга защитник и хладнокръвно прати топката във вратата. Малко по-късно Ботев на два пъти можеше да удвои резултата, но вратарят Марин Орлинов спаси удари на Спас Георгиев.

През втората част домакините продължиха да са значително по-активният тим. Отново Георгиев пробва няколко удара, които бяха отразени от вратаря или блокирани от защитата. В средата на полувремето Атанасов нацели горната греда от пряк свободен удар. Така се стигна до 71-ата минута, когато противно на ситуацията на терена гостите изравниха. При една балонна топка в наказателното поле Йордан Йорданов се оказа най-съобразителен и със силен шут от малкото наказателно направи 1:1.

Голът подейства мотивиращо за гостите, които започнаха да действат с голямо желание в следващите минути, докато Ботев бе шокиран от попадението. Все пак скоро играчите на Сашо Ангелов се окопитиха и започнаха да налагат натиск в края на мача. Първо Атанасов бе изведен на чиста позиция, но ударът и добавката бяха спасени от Орлинов. Така се стигна до 86-ата минута, когато при едно центриране от фал Иванов отправи удар към вратата, а стражът не успя да се намеси по най-добрия начин и топката влезе за втори път в мрежата за радост на трибуните, пише "Sportal".

Така Ботев финишира на първо място в класирането на Втора лига за сезон 2017/18. Врачани приключват с актив от 65 точки, изпреварвайки само с една повече тимовете на Локомотив (София) и Царско село, които ще трябва да минат през баражите, за да си осигурят място в елита за следващия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    2 1 Отговор
    Гостите се разминаха с една по-сериозна загуба
  • 2 Диди

    3 2 Отговор
    Лудогорец си осигуриха още един сателит и сигурни победи и точки.
  • 3 Митко Антов

    8 0 Отговор
    Враца има отбор с история,за разлика от Разград.....но всичко е свързано с финанси.

    Коментиран от #4

  • 4 Stoich

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Митко Антов":

    Абсолютно си прав! С финансите на Лудогорец и Манарче Смоляновци ще влезе в групите на ШЛ, па макар и без българи в състава. А Ботев Враца наистина са отбор с история.