23 Май, 2018 13:56 918 0

Карло Анчелоти пое Наполи

  • наполи-
  • анчелоти-
  • сари-
  • де лаурентис-
  • ювентус-
  • цел-
  • назначение-
  • договор

Целта пред италианеца е да спре хегемонията на Ювентус в Серия "А"

Карло Анчелоти е новият треньор на Наполи, гръмнаха медиите в Италия. Най-успешният италиански наставник през този век се договори с президента на "небесносините" Аурелио Де Лаурентис. Това е станало на тричасова среща между двамата в Рим. Анчелоти е подписал предварителен договор за две години, като ще получава по 6,5 милиона евро на сезон.

Бившият треньор на Байерн (Мюнхен) ще бъде представен официално след няколко дни. Той сменя на поста Маурицио Сари, който не се разбра със своя шеф за нов контракт и напуска "Сан Паоло", като е спряган за бъдещ мениджър на Челси.

Амбициите на Наполи са да прекъсне хегемонията на Ювентус в калчото, където "бианконерите" триумфират от седем поредни години. Освен това Де Лаурентис иска "небесносините" да започнат да се представят още по-добре в Шампионската лига. Един от конфликтите на президента и Сари през този сезон беше, че Наполи отпадна още в групите, а след това не се хвърли сериозно в Лига Европа, въпреки че имаше отбор, който да се бори до последно за трофея.

Сусо от Милан и Артуро Видал от Байрен са първите имена, които Анчелоти получил уверение, че ще бъде направен опит да бъдат привлечени на "Сан Паоло". Сари, който е идол на тифозите на Наполи, записа три страхотни сезона, но въпреки това не успя да се пребори с Юве. Въпреки това постави множество рекорди в историята на клуба, като най-много поредни победи, най-много победи далеч от Неапол, най-много победи за един сезон, най-много точки - 91, най-много мачове без загуба при гостуване - 30 и т.н.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА