Last news in Fakti

31 Май, 2018 14:57 2 699 3

Легендата Боби Чарлтън на крака за Гунди

  • чарлтън-
  • гунди-
  • уважение-
  • син-
  • крака

За интересната история разказа синът на Гунди - Андрей Аспарухов

Любопитна случка се е разиграла часове преди финала на Европейското първенство по футбол през далечната 1996 г., за която разказва синът на синята легенда Георги Аспарухов - Андрей Аспарухов. По това време сред българските журналисти, които отразяват първенството, е и самият Аспарухов-младши, който заедно с журналиста Красимир Минев застава на опашка за автограф от британската футболна легенда Сър Боби Чарлтън.

Този ден обаче се оказва изключително вълнуващ не само за двамата българи. Минев първи успява да се срещне с футболната звезда, а идвайки ред на Андрей Аспарухов, Краси разкрива на Сър Боби Чарлтън, че пред него стои именно синът на прочутия български футболист Георги Аспарухов-Гунди, пише "Блиц".

Едва ли някой сред останалите чакащи е очаквал да види, това което се случва тогава. Легендарният британец се изправя на крака и със сълзи в очите прегръща човека, който стои пред него - Андрей Аспарухов. Думите, които тогава чува Андрей, ще запомни за цял живот: „Баща ти е един от най-великите футболисти, които някога съм срещал.“

„За мен беше изключително вълнуващо и за пореден път се почувствах много горд от своя баща, никога няма да забравя този момент“, разказва синът на незабравимия Гунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бмв е39

    24 0 Отговор
    вярно си е човека е прав макари факта че и той е легенда все пак жалко за Гунди че е бил толкова добър и като футболист и като човек
  • 2 Бенц

    19 0 Отговор
    Респект.....Гунди,винаги в нашите сърца
  • 3 джон

    0 0 Отговор
    случката е истинска, но не е сбоби чарлтън, а с еузебио!