1 Юни, 2018 10:05 586 0

Голдън Стейт удари Кливланд в мач номер 1

  • голдън стейт-
  • кливланд-
  • финал-
  • нба-
  • джеймс-
  • къри

Уориърс поведоха в битката за титлата

Стеф Къри блесна с 29 точки, девет асистенции и шест борби за успеха, с който Голдън Стейт поведе във финалната серия на НБА. „Воините“ започнаха защитата на титлата си с победа след продължение. Кливланд пропусна да триумфира в редовното време след пропуск на Джордж Хил от линията за фаул.

Звездата на Кавалиърс Леброн Джеймс завърши с впечатляващите 51 точки, но това не беше достатъчно за тима му. Той стана едва шестият играч в историята, вкарал 50 и повече точки в мач от финалите на НБА, но първият с такова постижение при загуба (Джери Уест има два пъти по 45 точки Лос Анджелис Лейкърс срещу Бостън Селтикс - през 1865 и 1966 г.).

Напрежението в срещата достигна най-горещата си точка в края на продължението. Тогава Тристан Томпсън от гостите удари с лакът в лицето на Шоун Ливингстън. Канадецът беше отстранен от терена от съдията Тони Брадърс. Тогава Томпсън потърси обяснение от реферите, но на пътя му се оказа Дреймънд Грийн, който беше ударен по главата с топката от ядосания баскетболист на Кливланд.

Голдън Стейт е домакин и на втория мач от финалната серия. Срещата ще се проведе в Оукланд на 4 юни (понеделник) от 3:00 часа рано сутринта българско време. Играе се до четири победи в седем двубоя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА