3 Юни, 2018 16:05 1 177 2

Илиана Раева: Страданието извисява!

  • раева-
  • страдание-
  • подкрепа-
  • ансамбъл-
  • художествена гимнастика-
  • българия

"България е много силна, вярвам, че днес ще докаже това за пореден път", заяви подкрепата си Раева

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не спира да мотивира състезателките ни на Европейското в Гуадалахара. Тя гордо заяви, че нашият ансамбъл е най-силният в света, въпреки че грешка в съчетанието на три топки и две въжета коства европейската титла на състава на Весела Димитрова.

България спечели два бронзови медала в многобоя при ансамблите и в отборното класиране на континенталния шампионат в испанския град Гуадалахара.

"Два бронзови медала за България от европейското първенство! Многобой на ансамбъл жени и отборно класиране ансамбъл жени и девойки индивидуално. Много радост, много сълзи и много поуки. България има най-силният ансамбъл в света, който обаче има какво още да учи. Всички ни поздравяваха за силата на отбора, изказваха огромното си съжаление от грубите грешки днес, но и не спираха да дават кураж и много любов на момичетата. Красавиците ни са мотивирани още повече да тренират и докажат класата си. Страдат много за пропуснатия шанс, но страданието извисява...

Ще се справим, разбира се!

Девойките ни бяха прекрасни и оставиха отлични впечатления! Играха като лъвчета и се наредиха сред медалистите. Направиха огромен скок последните месеци и оставиха зад себе си силните отбори на Беларус, Израел, Азербайджан, Украйна, които ни побеждаваха до днес! Браво!

Днес е нов ден! Всичко започва отначало. Катрин и Неви също ще се включат в битката за медалите при индивидуално жени. България е много силна! Вярвам, че днес ще докаже това за пореден път!", написа Раева във "Фейсбук".

Ансамбълът в състав Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, който водеше в класирането след първия ден на надпреварата в петък с 23.100, снощи допусна грешка (излизане на уред и гимнастичка извън терена) в съчетанието си на три топки и две въжета и получи оценка от 18.650 точки. Така с 41.750 възпитаничките на Весела Димитрова останаха на трето място след Русия с 43.625 и Италия с 42.900, но все пак донесоха първи медал за България в многобой при ансамблите на европейско първенство от 2003 година насам.

В отборното класиране, което е съставено от представянето на девойки индивидуално и ансамбъл жени, България се нареди на трето място със 140.600 точки. При девойките участваха Татяна Воложанина, Ана Келман и Елизабет Йовчева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г.З.

    9 0 Отговор
    Светите хора наистина страдат много.Раева да бъде канонизирана като светец"св.Илиана многоуста"
  • 2 Радост вкъщи

    5 1 Отговор
    Е, кво толку, те и на Олимпиадата бяха "златните" бронзови момичета но си осигуриха доживотни пенсии. Живи и здрави всички, па и Сираковица на техен гръб...