Last news in Fakti

5 Юни, 2018 09:00 2 219 0

5 потенциални звезди, които да следите по време на Световното първенство

  • звезди-
  • световно първенство-
  • потенциал-
  • зобнин-
  • зийех-
  • зиелински-
  • джаханбакш-
  • милинкович-савич

Зобнин, Зийех, Зиелински, Джаханбакш и Милинкович-Савич се очаква да са сред силните играчи на Мондиала

Не е тайна, че големите футболни форуми, каквито са и Световните първенства, представляват перфектната сцена за големите играчи да се докажат и за младите надежди да се изявят. Повечето фенове на този спорт са наясно кои ще бъдат големите звезди на Мондиала в Русия. Малко обаче се замислят кои играчи могат да блеснат с националната фланелка и да направят фурор. Ясно е, че Лео Меси ще поведе Аржентина и Неймар ще блести за Бразилия, но нека насочим вниманието си към петима играчи, които не са от ранга на топ футболистите в момента, но пък имат нужните способности да блеснат в Русия.

Роман Зобнин
И понеже първенството ще се проведе в Русия, ще започнем с един играч от селекцията на “Сборная”. Става въпрос за 24-годишния полузащитник Роман Зобнин. Името му определено не е сред най-познатите на широката футболна общественост, но това основно се дължи на факта, че играе в руското първенство. Зобнин е централен полузащитник, като през последните два сезона защитава цветовете на Спартак Москва. Зобнин имаше лошия късмет да се контузи в началото на изминалата кампания и да пропусне голяма част от нея. Въпреки това успя да се завърне в игра за втората половина от кампанията и помогна на Спартак да спечели първата си шампионска титла на Русия от 16 години насам. Зобнин впечатлява с голяма отдаденост в мачовете на своите отбори и тактическа дисциплина, присъща за най-добрите плеймейкъри. Очакванията са той да бъде важна част от титулярния състав на Станислав Черчесов.

Хаким Зийех
Зийех е част от националния отбор на Мароко. Въпреки че е роден и израства в Холандия, Зийех получава предложение да защитава цветовете на Мароко, което той не отхвърля. Засега кариерата на Зийех се движи изцяло в холандската Ередивизи. Талантливият полузащитник помогна на Аякс да стигне до финала в Лига Европа през сезон 2016/2017. За мнозина е изненадващо, че Зийех изкара и изминалия сезон в състава на Аякс, но интересът към него не липсва. Още преди месеци се заговори за интерес от страна на Рома към играча на Аякс. Зийех направи 15 асистенции за Аякс в Ередивизи, с което грабна приза за най-много асистенции през сезона. Освен тях се разписа 9 пъти и беше важна част от цялостното представяне за Аякс. Зийех притежава скорост, дрибъл и техника, която ще бъде от полза на Мароко. Страната е в компанията на Иран, Испания и Португалия в група B, така че класата на Зийех определено ще бъде нужна.

Пьотр Зиелински
Зиелински е част от състава на Полша, който е в група заедно с Япония, Колумбия и Сенегал. Ролята, на която се подвизава 24-годишният играч, е в центъра на терена. Пьотр Зиелински беше сред основните играчи в състава на Наполи през изминалия сезон, като помогна изключително много за спечелването на втората позиция. Той беше в състава на “Дружина Полска” и по време на Евро 2016. Тогава някои букмейкъри оцениха шансовете му да бъде сред изгряващите звезди в турнира като доста големи. Спортните анализатори от Nostrabet дори бяха анализирали букмейкърските оценки, които поставяха Зиелински до най-добрите полузащитници на първенството. Въпреки това младият Зиелински прекара повече време на скамейката. Не беше така обаче по време на квалификациите за Мондиала, в които полузащитникът блестеше в своята роля. Очакванията са той да донесе нужната стабилност и импровизация в центъра на терена за Полша.

Алиреза Джаханбакш
Името на иранския футболист ще бъде трудно за произнасяне от много коментатори по време на Световното първенство. Те обаче ще трябва да свикнат с него, понеже много експерти предричат бляскаво бъдеще за Джаханбакш. Само на 24 години той вече се превърна в звезда за своя клубен отбор - АЗ Алкмаар. Крилото направи силен сезон, разписвайки се 21 пъти в 33 мача от Ередивизи и асистирайки за 12 попадения. Алиреза Джаханбакш стана първият азиатски голмайстор в първенство от Западна Европа. Коефициентът му на полезно действие през кампанията беше много висок. Джаханбакш дори получи прякора “Иранския Роналдо”, като мнозина го сравняват с португалската звезда на Реал Мадрид. Двамата ще получат шанс да се изправят един срещу друг в груповата фаза на турнира, понеже Иран и Португалия са част от група B. Срещата е в последния трети кръг от груповата фаза, като за нея може да потърсите специални Winbet бонуси, с които да увеличите своята банка за залози. Джаханбакш ще бъде сред основните фигури в състава на Иран и от него ще се очаква много.

Сергей Милинкович-Савич
Беше доста изненадващо да видим как наставникът на Сърбия Славолюб Муслин игнорира Сергей Милинкович-Савич по време на квалификациите за Световното първенство. Младен Кръстаич обаче не е на това мнение и ще вземе играча за решителните мачове. На финалите младият полузащитник ще играе главна роля. Милинкович-Савич направи силен сезон с екипа на Лацио. Той изигра 35 мача в Серия А, като в тях се разписа 12 пъти и подаде за 4 гола. След силната кампания апетитите към него не стихват. Няколко големи европейски гранда са по петите му, а след края на Мондиал 2018 цената му може и да се покачи доста. 23-годишният халф впечатлява с физическа сила, силна игра във въздуха и страхотен поглед върху играта. Всичко това може да донесе само позитиви за отбора на Сърбия, който ще трябва да се справя със съпротивата на Бразилия, Коста Рика и Швейцария в груповата фаза.

Проверете техните оценки
Наред с очакванията за силно представяне от всеки един от изброените петима играчи, всеки един футболен фен може да се възползва и от още предимства. Онлайн букмейкърските сайтове предоставят разнообразни опции за залози на различни пазари, отнасящи се до Световното първенство. Winbet например предоставя на своите потребители шанса да заложат за голмайстора в турнира. По този начин може да изберете вашия фаворит, любим играч или пък някой измежду горните петима. Всеки един от тях разполага с определени качества, като не всички са изявени реализатори, но сред тях има и такива. Успоредно с това не пропускайте да проверите и специалните бонуси на Winbet за Мондиал 2018 в Русия, които ще бъдат налични само по време на шампионата.

21-то Световно футболно първенство определено ще даде поле за изява на много играчи от различни националности. Всеки един играч ще иска да се докаже и да помогне на своя отбор. Настоящите и бъдещите футболни звезди ще търсят място под светлината на прожекторите. Голмайсторите ще търсят попадения, халфовете - асистенции, докато защитниците и вратарите ще се надяват на чисти мрежи. След края на турнира обаче само някои играчи ще спечелят отличията за най-добро представяне. Остава да почакаме, да се насладим на играта им и да видим кои са те.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА