5 Юни, 2018 14:32 853 0

Челси продължава да чака Сари

  • блан-
  • сари-
  • наполи-
  • челси-
  • треньор

План "Б" за "сините" е Лоран Блан

Челси все още таи надежда да привлече Маурицио Сари за нов мениджър на тима. В последните дни се заговори, че клубът ще назначи на този пост Лоран Блан, като двете страни дори вече са уточнили параметрите на договора помежду им. Според "Спортиталия" обаче, подписът се бави умишлено, тъй като лондончани искат да изчакат още няколко дни, за да видят дали Сари ще успее да се разбере с Наполи и да разтрогне договора си.

Сари бе първи избор за нов наставник на Челси, но клубът отказа да плати клаузата за откупуване на стойност 8 милиона евро, заложена в договора на специалиста с Наполи и това доста усложни ситуацията. Сега Сари остава обвързан с неаполитанците и ще трябва да се разбере с шефовете на "Сан Паоло" за разтрогване на контракта по взаимно съгласие. За момента обаче президентът Аурелио Де Лаурентис се инати и не желае да пусне наставника, макар това да означава, че ще трябва да плаща заплатата му още една година.

Сари имаше опцията да опита да скъса договора си по съдебен път, но самият наставник реши, че ще потърси мирно решение на въпроса. Той се надява, че по този начин ще умилостиви боса на Наполи и ще намерят взаимноизгодно решение, пише "Sportal".

Именно на това разчитат на "Стамфорд Бридж" и затова не бързат да назначават Блан начело на клуба. Французинът е "план Б" за лондончани, които предпочитат Сари да бъде новият мениджър на мястото на Антонио Конте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА