6 Юни, 2018 14:01 1 010 1

Китайци ще възраждат немски клуб

  • инвеститори-
  • виктория 1889-
  • милиони-
  • проект

Инвеститори искат да наливат милиони в Виктория 1889

Китайски милиардери са готови да възродят двукратния германски шампион Виктория 1889 от Берлин, който в момента се състезава в четвъртото ниво на немския футбол, съобщава „Билд“.

Според изданието още в края на април китайските инвеститори гледали среща на първенеца на Германия от 1908 и 1911 година срещу Енерги Котбус на стадион „Лихтерфелде“, който е с капацитет от едва 4300 места. Близки до клуба източници твърдят, че са започнати преговори за десетгодишен контракт. За този период китайците обещали да инвестират 90 милиона евро.

„Не искам да потвърждавам, но няма и да отхвърля това. Водим интензивни разговори и нищо не е изключено. Все още нищо не е подписано. До края на юни ще обявим резултата“, обеща президентът на клуба Харалд Зилафи да даде отговор за мощния финансово китайски инвеститор.

„С Лайпциг и Хофенхайм видяхме два добри примера и е напълно възможно някой да дойде и да има дългосрочен план. Тогава в Берлин може да възникне нещо ново“, допълни босът на берлинския тим.

Според непотвърдена информация става въпрос за китайските милиардери Алекс Джън и Чън Лий, които през 2016 година инвестираха 100 милиона евро във френския елитен Ница. На тях принадлежат 80% от акциите на клуба, пише "Блиц".

Джън е основател на най-голямата хотелска верига в Китай Plateno Croup, а Лий основава дъщерна фирма под марката Dayslnn. Целта им е да нахлуят и в Европа, като с помощта на футболни клубове да придобият по-голяма популярност.

В Берлин през август ще отвори врати хотел на Plateno и сега липсва само футболен партньор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hertha

    4 0 Отговор
    90 милиона евро за 10 години - колкото да живурката в златната среда на 2-ра Бундеслига :)