Last news in Fakti

8 Юни, 2018 14:50 1 256 12

Кралев: Спортът ще загуби 3 млн. лева с поправките за хазарта

  • кралев-
  • спорт-
  • закон-
  • хазарт-
  • промени-
  • загуби

Спортният министър е силно притеснен от предложените промени

Спортният министър Красен Кралев е силно притеснен от предложените промени в Закона за хазарта. Група депутати поискаха да се ограничи рекламата на лотарийни игри, а талоните за тях да се продават само на специално отредени за целта места. Поправките обаче, ако бъдат приети, ще засегнат и Българския спортен тотализатор.

"Разбирам моралните подбуди на вносителите на закона и част от тях ги споделям, но смятам, че проблемът е много по-сериозен. Това ще засегне директно българския спорт, защото около 1/3 от бюджета на министерството се формира от тотото. Ако бъдат приети промените, това ще доведе до минимум спад от 10% на приходите на тотото. Това означава 3 милиона лева от бюджета за спорт, които вече са разпределени", обясни Кралев.

По думите му ако една частна компания може да отреагира, държавната трудно може да се справи в подобна ситуация. "Заради това силно съм притеснен и ще изготвим становище, както се изисква от нас. Според мен ако се замени думата "забрана" с "регулация", нещата ще стоят много по-добре", каза още Кралев.

Той присъства на церемонията по връчването на топки на отборите от Първа лига, които са закупени със средства на Българския спортен тотализатор. Те са по 60 на отбор и са последният модел на "Адидас", с който ще се играе на световното.

Президентът на БФС Борислав Михайлов благодари на изпълнителния директор на тотото Дамян Дамянов за сътрудничеството, което продължава вече трета година. Тотото осигурява по 60 топки на всеки отбор от Първа лига, а със собствени средства БФС дава по 20 на отборите от Втора лига и по 10 на отборите от "В" група.

Изпълнителният директор на тотализатора Дамян Дамянов заяви, че е готов да продължи сътрудничеството си с БФС и в бъдеще, ако отборите са доволни от него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    21 0 Отговор
    Аха! И тоя шопар е на копаня към хазарта.
  • 2 ъстръ

    15 0 Отговор
    пак старите номера с рекета ....ше ви пуснем ама дайте и на назззз.....
  • 3 sadisty

    17 0 Отговор
    преди няколко десетилетия като нямаше хазарт как спорта ни носише толкова радост и медали .... ей мизерна крадлива сган напуснете сцената
  • 4 Ники

    11 0 Отговор
    Отлично ... в момента в които всички мръсни пари спрат да влизат - Спортът ще започне да върви нагоре ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 реалност

    10 0 Отговор
    Кралев,не съм видял богат да търка билетчета!И от тия малоимотните,болните,пристрастените ли ще развивате спорта бе? Ами утре обложете наркотиците с данък спорт,и почнете и тях да защитавате! Вий морал имате ли?
  • 7 Румбата

    7 0 Отговор
    То па един спорт....
  • 8 Владо Вр

    7 0 Отговор
    И, как бе Кралев? Гласуваш 30% от доходите от хазарт да отиват за спорт! В белите държави, хазарта връща 70% на хората във вид на различни печалби, а у нас? Тук 90% отиват за организиралите хазартните игри, и за подкупи, а 10%(евентуално),за хората!
  • 9 Бохем

    4 0 Отговор
    Ами това че не изплащате печалбите в пълен размер , и че спечелилия 6 ца чака 7 години ??? кой лапа лихвите ??Нали ТИ го измисли тоя номер !! Що не ме чакате 7 год. за залога ААА ???
  • 10 Прах в очите

    4 0 Отговор
    Крадлев недей така. При 3 милиарда оборот, 0 ДДС, 3 милиона е една хилядна. Капка у морето. Ако при тези промени, спорът загуби 3 милиона, но милиард остане в бедняците, които сега търкат картончетата, това е супер оправдано. А ти Крадлев уволни няколко служители от твоето безсмислено министерство и ще има над 10 милиона повече за спорт.
  • 11 хаха

    2 0 Отговор
    А КРАЛЕВ ПО МАЛКО ДА БЛАЖИ ЧЕ НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА!
  • 12 Миро

    0 0 Отговор
    Валерка, гледай си демографията братле и не се занимавай с неща, от които нищо не разбираш.