19 Юни, 2018 16:27 1 104 1

Григор Димитров се измъчи, но победи босненец

  • димитров-
  • джумхур-
  • тенис-
  • победа-
  • джокович

Българският тенисист чака Новак Джокович

Григор Димитров стартира с победа (6:3, 6:7, 6:3) участието си на тенис турнира в Куинс Клъб (Лондон) над босненеца Дамир Джумхур (29-и в ранглистата), срещу когото Григор имаше три победи в три мача досега. Във втория кръг Димитров най-вероятно ще се изправи срещу бившия №1 в света Новак Джокович, който среща Джон Милман по-късно днес. Двубоят бе първи за българина на трева през този сезон.

Първият сет започна с гейм на нула за Григор и приключи за малко над половин час. Решаваш се оказа пробивът на Димитров в четвъртия гейм за 3:1, след което всеки печелеше подаванията си за крайното 6:3 с гейм на нула за Григор.

Вторият сет започна с маратонски гейм, в който Григор Димитров имаше цели 8 възможности за пробив на съперника, но не успя. Въпреки това българинът поведе с 2:1 след сервис на съперника, но босненецът върна пробива за 3:3. Димитров бе на крачка да загуби сета при 5:4 в полза на Джумхур, но обърна гейма и изравни за 5:5. Стигна се до тайбрек при 6:6, в който Джумхур спечели със 7:4, пробивайки последните подавания на Димитров, пише "Блиц".

В решителната част Григор започна лошо и допусна пробив, но го върна веднага след това. Димитров взе важно предимство за 5:3, след което завърши гейма, сета и мача за 6:3 при свой сервис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расулюлах

    2 3 Отговор
    Стига ни занивамахте с меки китки