19 Юни, 2018 18:28 1 415 2

Ангел Караньотов с безапелационна победа в Румъния

  • караньотов-
  • мотоциклетизъм-
  • състезание-
  • победа

Българският състезател записа и рекорд на пистата

Шестият и седмият кръг от BMU Европейският шампионат по мотоциклетизъм на писта, които се проведоха този уикенд на Motorpark Romania, предложиха тотално противоположни емоции на Ангел Караньотов. Състезателят на Overdrive Racing Team и неговото Ducati първо поставиха нов рекорд на пистата в петък, след като спряха хронометъра на 1:39.700. По време на квалификациите в събота румънският пилот Мурешан, също с Ducati, подобри рекорда на Ангел и свали времето до 1:39.171. В съботното състезание Ангел Караньотов стартира от втора позиция и още на първия завой изпревари Мурешан и записа безапелационна победа. Румънският пилот финишира втори на 14.662 секунди, а третият пилот беше на 25.216 секунди.

В неделния ден малшанс и пропуск от страна на механиците доведоха до изпадане на болта, крепящ лоста на скоростите, което отне възможността на Ангел да се бори за победата. Благодарение на своята упоритост, Ангел успя да завърши цялото състезание на трета предавка и това му донесе 7-мо място в крайното класиране.

След по-малко от месец Европейският шампионат продължава на писта Серес в Гърция, където именно Ангел Караньотов държи рекорда за най-бърза обиколка поставена от българин с 1:18:564.

„Каня всички любители на мотоциклетите и високите скорости да заповядат в Серес, където не е нужно да ви обяснявам какво шоу ви очаква, защото предполагам вече сте разбрали, че където са Overdrive Racing и Ангел Караньотов, там са емоциите. А жестокият тътен на Ducati-то допринася още повече за доброто настроение! Правим го за вас, бъдете там, за да не четете после новини и да ви е яд. Доскоро!“, обърна се към феновете Ангел Караньотов и благодари на своите партньори, един от които е mobile.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обществен Враг

    5 0 Отговор
    Напишете на коя дата е Състезанието в Серез , за да знаят хората.Или от сега да отиваме там на Палатка и да чакаме Шоуто.........то до 1 месец все трябва да дойде !!!

    Коментиран от #2

  • 2 ХАХА ХА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Обществен Враг":

    Първия уикенд 06. - 08.07.2018. Можеш да си проверяваш на сайта на Билгарската федерация по мотоциклетизъм (там има календар).