Last news in Fakti

22 Юни, 2018 17:57 1 405 1

България загуби драматично от Германия

  • българия-
  • германия-
  • волейбол-
  • лига на нациите-
  • загуба-
  • драма

Родните волейболисти изпуснаха победата

България загуби от Германия с 2-3 (25-21, 22-25, 25-23, 23-25, 13-15) първия си мач от група 19 на "Лигата на нациите".

Независимо от нетрадиционния състав българите започнаха много добре, като Сеганов включваше всички в атака. "Лъвовете" водеха през целия първи гейм и с лекота го затвориха с 25-21.

Във втората част Сеганов реши да залага повече на Боян Йорданов. Останалите спряха да печелят точки, а германците извадиха няколко топки в защита. В края на частта играта на българите отслабна и те отстъпиха с 22-25.

Третият гейм отново премина при превъзходство на момчетата на Пламен Константинов. Те играеха по-добре в защита и се възползваха от многото сгрешени сервиси на съперника. В края имаше загуба на концентрация и германците успяха да изравнят за 23-23. В следващите две точки щастието беше на наша страна и резултатът стана заслужено 2-1 гейма.

В четвъртата част качеството на играта падна много. Боян Йорданов беше хванат няколко пъти от блока на германците. Бундестимът спечели две ключови оспорвания и отвори разлика. В края Учиков смени Йорданов, но сгрешени сервиси на българите дадоха гейма след 23-25.

Слабата игра на двата в петия гейм продължи. Учиков остана на площадката, но успя да реализира само една точка. Германците се възползваха от лоши атаки на българите и поведоха с две точки. Братоев и Гоцев успяха да намалят с великолепни сервиси, но противниците посрещнаха добре при втория си мачбол и затвориха мача.

Така България има 5 победи и 8 загуби преди последните две срещи, утре с домакина Иран и в неделя с Южна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Именно

    3 0 Отговор
    Пълна пародия беше този мач!
    Всеки от двата отбора имаше около 50 грешки - без да преувеличавам!
    В тайбрека до 6:6 немците нямаха вкаран сервиз