26 Юни, 2018 13:02 1 144 2

Константинов: Отстъпвам поста на желаещите

  • константинов-
  • иран-
  • лига на нациите-
  • оставка-
  • смяна-
  • национален отбор-
  • българия-
  • волейбол

"Хайде да бъдем малко реалисти", заяви треньорът на националния тим по волейбол

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов говори пред медиите след завръщането на отбора от турнира в Иран от Лигата на нациите.

"Според мен е прекалено това в турнира за Лигата на нациите. Никакви планове не може да се правят, защото всичко зависи от състоянието на играчите. С това, което разполагаме горе-долу това е реалното ни представяне на момента. Има нови хора, на които им трябва повече време да се впишат. Трябва да намерим някакъв баланс отзад. Не може да играеш на високо ниво без стабилен диагонал. Има и момент на напасване", сподели селекционерът.

"Иска ни се бързо да стане, но не става бързо. Ще видим и някакви допълнителни варианти. Ще видим и как е Боян. Трябва да имаме някаква вариативност. Другият момент са разпределителите. Ще видим какво е състоянието на Георги. Малко е особена ситуацията. Въпросът е дали тази стрес фрактура го боли. И като му размине глезенът, ще може да изиграе Световното и след това да се търси вариант. В крайна сметка един след друг като губиш такива състезатели. Ще се мъчим да измислим варианта как да вземем максимума. Много е сложно", каза Константинов.

"След като ти липсват някои качества, можеш да добавиш някакви, но едва ли ще ги научиш за един месец. Тук в националния отбор няма време да ги учиш. Най-много да ги вкараме в по-добро физическо състояние и това да компенсира някои минуси. По последна информация Скримов ще започне с нас подготовка на Белмекен. Теодор е голяма загадка. Той има доста травми, но засега никаква терапия не дава ефект. Ще видим за щаба. Имаме едни въпросителни около Пеев. Практически трябва да мислим и за клубния му отбор", добави селекционерът.

"Не съм чел и обръщал внимание на казаното през Лигата. Ние не сме се задържали тук. Като си треньор на националния тим и ако нямаш резултатите, които се очакват, винаги има и критици. Въпросът е да сме малко и реалисти. Да гледаме реалните неща, не само да чакаме нещо да не се получи. Аз специално с толкова проблеми не съм се сблъсквал никога. Това нещо влияе. На това ниво нашият втори ешелон все още има какво да добавят, за да не се получава голяма разлика. Ако някой има формулата, виден специалист, защото те много приказват, ако искат да дойдат и да ни покажат за Световното какво ще извадят. Да дойдат да видим и ако искат да им отстъпя. Много е лесно да приказваш отстрани", каза Пламен Константинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волей

    1 0 Отговор
    Добре казано. Резултатите са добри на фона на контузиите и нивото на играчите ни.
  • 2 Отвлечения

    1 0 Отговор
    Пълен некадърник като треньор, велик играч , май слабия до сега треньор