Last news in Fakti

3 Юли, 2018 11:30 1 154 0

ЦСКА със зрелищно равенство срещу Брьондби

  • каранга-
  • брьондби-
  • цска-
  • контрола-
  • жоржиньо-
  • тиаго

Каранга се завърна в игра - вкара гол и изпусна дузпа

ЦСКА навакса два гола пасив и направи зрелищно равенство 3:3 с датския вицешампион Брьондби в последната си контрола по време на лагера в Австрия.

След дълго лечение на контузия Фернандо Каранга се завърна в игра за „червените“ като титуляр, вкара един от головете и пропусна дузпа. Почивка в тази среща получиха Данте Стипица, Николай Бодуров и Рубен Пинто. Кирил Десподов, Стойчо Атанасов, Слави Петров и Александър Георгиев не взеха участие заради травми.

Анте Ерцег (28мин., 42мин.) даде сериозна преднина на датчаните, а Фернандо Каранга (44мин.) намали. Мортен Френдруп (46мин.) вкара за трети път във вратата на "червените", но последваха два бързи гола на Жоржиньо (63мин.) и Тиаго (65мин.), които оформиха крайния резултат.

Първите 20 минути бяха равностойна и без положения пред двете врати. В 28-ата минута датчаните поведоха, след като влезлият като резерва в 20-ата минута Тиблинг центрира отдясно и оставеният непокрит Ерцег вкара от близка дистанция. Две минути след това ЦСКА можеше да изравни, но Каранга пропусна сам срещу вратаря Швебе.

В 33-ата минута пред завърналия се в игра след контузия Каранга се откри нов шанс, но бразилецът шутира отблизо над вратата. Дори да бе вкарал гол, той нямаше да бъде зачетен заради отсъдена засада. В 42-ата минута вицешампионът на Дания удвои аванса си след грешка на „армейците“ в центъра на терена и шут на Ерцег от границата на наказателното поле.

„Червените“ бързо намалиха изоставането си, след като в 44-ата минута Каранга получи пас от Жанио Бикел и от средна дистанция с десния крак вкара за 1:2. Вратарят Швебе закачи топката, но не успя да предотврати гола.

Веднага след почивката в 46-ата минута Брьондби върна аванса си от два гола, след като Френдруп прати топката неспасяемо точно под напречната греда. В 52-ата минута Енрике Рафаел бе фаулиран в наказателното поле на датчаните и последва дузпа, която Фернандо Каранга пропусна, след като ударът му бе отразен от вратаря Швебе.

В 58-ата минута Брьондби пропусна нови две възможности. Първо играч на датчаните шутира от опасна позиция в ръцете на Черниаускас, а секунди по-късно Нилсон опита да го прехвърли с глава, но вратарят спаси. Пет минути по-късно минута новото попълнение Жоржиньо намали на 2:3, вкарвайки изключително красиво попадение. Две минути след това Тиаго Родригес се разписа с удар от далечна дистанция и изравни резултата за 3:3.

В 78-ата минута Жоржиньо бе на път да получи прекрасен извеждащ пас на Тонислав Йорданов, но вратарят Швебе бе по-бърз и изпревари футболиста на "червените". До края на мача нито един от двата тима не успя да стигне до попадение и да се поздрави с успеха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА