Last news in Fakti

3 Юли, 2018 14:58 3 384 11

Григор Димитров: Шокиран съм!

  • димитров-
  • уимбълдън-
  • почивка-
  • отпадане-
  • шок-
  • вавринка-
  • тенис

"Ще оставя ракетата за известно време", призна българинът

Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че е шокиран от ранното си отпадане от „Уимбълдън“ още след първия кръг на турнира от Големия шлем. Григор допусна обрат и загуби от швейцареца Стан Вавринка след 6:1, 6:7, 6:7, 4:6 на старта в надпреварата.

„Пътят е труден, просто е. Със сигурност не съм щастлив от това, че отпаднах в първия кръг на Уимбълдън. Не мога да се сетя кога бе последния път, в който това се случи. Още съм шокиран. Трябва да го приема, предполагам. Няма нужда от паника. Не съм такъв човек. Ще опитам да остана позитивен, понеже знам, че това е едно от най-трудните неща, особено след ранно отпадане. Трябва да останеш позитивен, просто е. Не можеш да се отчайваш. Не знам какво ще предприема сега, ако трябва да съм честен. Предполагам, че един от малкото позитиви е това, че мога да си почина, да оставя ракетата за известно време“, сподели Димитров след загубата.

„Просто е трудно да приема загубата. Особено в турнир, в който съм се представял толкова добре. Побеждавал съм големи имена на централния корт, играл съм оспорвани мачове срещу водещи състезатели. Трудно е за преглъщане. За да вземеш трофея, трябва да спечелиш седем мача. Винаги изисквам повече от себе си. Може би това е максимумът, който тялото ми може да поеме към този момент. Трудно е да стигнеш до дадено ниво, след което да опиташ да продължиш напред, последните няколко процента са най-трудно постижими. С всяка година ставаш все по-добър. Ставаш №3. Каква е следващата стъпка. Уау, мога да съм №1. Това са стъпките, които правят най-голямата разлика. Насъбират се много мачове, което натоварват тялото и същевременно тежат на психиката. Особено имайки предвид в колко мачове е трябвало да се преборя, да се върна от сет пасив. Понякога успявах, но за да си най-добрият, трябва да правиш това всяка една година“, продължи първата ни ракета.

„Малко почивка не би навредила на никого. Най-важното е да остана позитивен. Това е най-трудното. Да знаеш, че си отпаднал, да гледаш мачовете по телевизията… не е лесно. Ако беше лесно, това нямаше да е тенис“, завърши Гришо на пресконференцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    22 2 Отговор
    От какво се умори бе,бате? Ти цяла година не прескочи втори трети кръг. Бил шокиран. Уаууууу. Отпадаше от къде по-шокиращи тенисисти извън 50те
  • 2 друг

    20 2 Отговор
    Кака ли те измори?
  • 3 гост

    16 2 Отговор
    Само той е шокиран.
  • 4 хуйцунпедерастян

    10 2 Отговор
    айде вече е време да се отказваш, сега си във върхова форма, но после ще се сринеш от сегашното си място и ще станеш обикновен аскювски каунь....
  • 5 Номер 1+

    12 0 Отговор
    Подмина шанса за номер 1, занапред ще е само надолу. Без хъс на победител няма как да стане, сори. Може би е време за смяна на треньора.
  • 6 ами чао

    14 2 Отговор
    става вече само за тренЕрче на стари бабички!
    да им подхвърля топки и да ги поебва за бакшиш !
    на тия години без травми и контузии, по този начин да си пропиляваш шанса и таланта и да направиш нещо забележително е меко казано трагично !

    това беше наш гришо
    от тук натам пътят му е стремглаво надолу !
  • 7 samo islandiq

    7 2 Отговор
    Според мен,няма друг като него в топ 300,който за последните 5 г. да не е подобрил нищо в играта си ,даже напротив.За какво му е този Дани не ми ясно, ама въобще не мога да разбера каква работа върши.Какво означава и това че щял да е позитивен,пак не е ясно ако Надал отпадне от Села ,сигурно от яд ще опасе тревата на корта,нащо щяло да е позитивно,даже доволно останало че и почивка щял да има!
  • 8 Дани

    3 0 Отговор
    Аз не съм шокирана.
  • 9 Пуууу Лев

    2 0 Отговор
    ...продължаваме напред
  • 10 Анти хейтър

    3 1 Отговор
    Аман от хейтъри! Я кажете с ръка на сърцето,постоянно ли сте във върхова форма и безупречни ли сте в работата си? Съмнявам се! Много обичаме да критикуваме без да сме докосвали ракета и корт.Кой от вас хейтъри е успял да вкара в леглото си световна звезда,кой от вас е постигнал световна известност и трето място в световна класация? Погледнете първо къде се намирате и след това съдете!
  • 11 Буби

    3 0 Отговор
    Оставете човека да си живее живота. На никой от вас не е длъжен с нищо! Ако може ще играе ако неможе няма и в двата случая последствията са си единствено негови.