11 Юли, 2018 23:42 3 383 37

Хърватия влезе в историята - ще играе финал

  • хърватия-
  • англия-
  • манджукич-
  • финал-
  • световно първенство-
  • трипиър-
  • перишич

Балканците успяха да обърнат Англия и спечелиха с 2:1 след продължения

Хърватия влезе в историята - ще играе финал - 1
Снимка: БТА/АР

Хърватия е на финал срещу Франция, след като победи с 2:1 Англия с гол в продълженията. "Шахматистите" осъществиха пълен обрат, а в герой се превърна Марио Манджукич, който отбеляза в 109-ата минута. Англичаните ще играят за 3-ото място с Белгия, но могат да съжаляват, защото изпуснаха гол преднина.

Англия вкара гол от съблекалните. Още в 5-ата минута Киарън Трипиър от пряк свободен удар в близост до наказателното поле не остави шанс на Субашич.

В следващите моменти "шахматистите" се опитаха да наложат натиск, но нападението на балканците не създаде опасности пред Пикфорд, Постепенно Англия си върна надмощието на терена и след скоростни атаки успя да стигне до корнери, но след статичните положения удари, които да застрашат вратата на Субашич, отсъстваха.

След 19 минути Перешич стреля опасно, но ударът му мина встрани от вратата на англичаните. След 3 минути Стринич обърка пас при изнасянето на топката и Хари Кейн се оказа очи в очи със Субашич и стреля в аут, но и нападателя на Тотнъм беше в положение на засада и офанзивата не беше призната.

30 минути след първия съдийски сигнал Хари Кейн се откъсна зад гърба на защитата на Хърватия и стреля 2 пъти, но не успя да вкара топката в мрежата, а отново беше отсъдена засада, но този път решението на страничния рефер беше спорно. Футболистите на треньора Делич отговориха с удар на Ребич, но Пикфорд беше на мястото си. Ребич отново беше в центъра на събитията в следващата хърватска атака, но Ашли Йънг беше на мястото си и отби в корнер, след който не беше създадена опасност.

След една от контраатаките на Англия Лингаард се оказа на стрелкова позиция от дъгата на наказателното поле, но шутът му мина в ляво от вратата на Субашич. До края на полувремето опасни положения пред двете врати липсваха и двата отбора се прибраха за почивка при 1:0 за Англия.

10 минути след началото на втората част Лингаард стреля извън наказателното поле, но топката беше блокирана от хърватски защитник. Секунди по-късно голмайсторът Трипиър центрира към Кейн, но Ловрен изби топката пред плонжа на деветката на Англия.

Хърватия атакуваше все по-настървено и Перешич стреля от точката на дузпата към вратата на Пикфорд, но английски защитник отби шута.

Натискът на балканците се опредмети с гол на Перешич в 68-ата минута. Шиме Върсалко центрира и Перешич изпревари своя пазач и засече топката с крак във вратата на "Трите лъва".

Перешич уцели гредата 120 секунди по-късно, а при добавката Манджукич насочи топката в ръцете на Пикфорд. Отново Маджукич и Перешич бяха близо до гола 6 минути преди края на редовното време, но ударите им не успяха да навестят мрежата на Англия.

До последния съдийски сигнал двата отбора не застрашиха противника си и влязоха в продължения.

Десет минути след началото на продълженията Стоунс стреля опасно с глава към вратата на хърватите, но ударът му не порази целта. Манджукич успя да стигне до центрирана топка, но Пикфорд скъси ъгъла и спаси сигурен гол.

В 109-ата минута грешка в английската отбрана позволи на Перешич да отклони с глава към Манджукич и нападателят на Ювентус отбеляза с диагонален удар от близка дистанция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балканец

    69 12 Отговор
    Балканците сме номер 1, сбирщината от негри, джендъри и пакистанци наречена "англия" заслужено отпадна.

    Коментиран от #4, #13

  • 2 БАМ

    55 5 Отговор
    Големият английски балон най-сетне се спука... и вътре се оказа само пръдня под налягане...
  • 3 цоле

    29 8 Отговор
    ТИЯ НЕ СА НИКАКВИ БАЛКАНЦИ, НАЙ СА СИ ЕВРОПЕЙЦИ

    Коментиран от #32

  • 4 педро

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "Балканец":

    ЯКО БРЕКЗИД

    Коментиран от #30

  • 5 Прост

    36 2 Отговор
    Еее, кво пък толкоз? Просто едни бели биха едни прости индоевропейски пакистанци!
  • 6 777

    11 35 Отговор
    "Французите" може да приготвят шампанското. Хърватите ще са втори в света, което не е лошо за малка държава като тяхната. Явно няма смисъл от световните първенства, защото те неизменно се превръщат в едно голямо Нищо.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Голем смях

    14 18 Отговор

    До коментар #6 от "777":

    Явно нищото си ти,защото чакаш Италия и Холандия на финал.Но сигурно не знаеш че те не са в Мацква.А може би си чакал Россия срещу Корея на финал.Традициите не са това което бяха и футболните реалности се изменят .Слава Хърватия ,Слава Украина.Днес е хубав ден за футбола.

    Коментиран от #10

  • 9 радев

    29 5 Отговор
    БАЛКАНИТЕ СРЕЩУ АФРИКА
  • 10 Геро

    21 1 Отговор

    До коментар #8 от "Голем смях":

    Футболните реалности се изменят, за съжаление само при нас нищо не се случва.
  • 11 СссереМ

    5 10 Отговор
    Браво УСТАШИ.
  • 12 Лазо

    15 6 Отговор
    Нямате право да злобейте.Ние даже не се класирахме.Наслаждавайте се на играта и толкова.
  • 13 Бай Ганьо Европеец

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Балканец":

    Хърватска е Европа. България е Балканите.
    Ако не вярваш, мини Калотина и карай направо! Ще видиш с очите си.

    Коментиран от #14

  • 14 Стамат

    22 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Ганьо Европеец":

    Абсолютно прав ходил съм по работа няколко пъти в Хърватия и да там си е Европа.Но България не си я заменям за нищо в този повреден свят. Но определено за ГРОБ няма да тъжа.
  • 15 Кибик

    11 7 Отговор
    Браво на хърватите, радвам се че ще има истински европейски отбор на финала. Преди години Пеле предрече че един ден африкански отбор ще спечели купата, но тъй като неговите прогнози винаги са грешни очаквам Франция да загуби.
  • 16 Гост

    10 18 Отговор
    Не мога да разбера какво се радвате за Хърватска? Да се класират на финал без победа в редовното време - УЖАС. Гърция стана европейски шампион с победи от поне 1:0, а тези ако станат шампиони, ще са най-измисления шампион в историята на футбола! Какво ми пука дали са балканци или не - факт е, че се класират не с игра, а с късмет, да не говорим за измисления им гол с високо вдигнат крак!

    Коментиран от #33

  • 17 внтхд

    0 6 Отговор
    Ейййййййййй големи сте националисти бре !!!!!
    Нищо добро не ни чака. Дори не можете от завист да се зарадвате
    колко е жалко.

    Коментиран от #18

  • 18 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "внтхд":

    На кое трябва да се радваме, че трябва да мразим Англия ли? Иначе си тръгнал да говориш за злоба. Просто Хърватска не ме кефи и това е - особено след като се класира за финала без нито една победа в редовното време и след измисления им изравнителен гол, който трябваше да бъде отменен заради високо вдигнат крак! Хърватска от 1998 година мачкаше наред, а днешната Хърватска разчита единствено на късмет.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 ВМОРО

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Пазят се за финала. Щели да сцепят "французите".
  • 20 Зорлем

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Хърватите не знам какви са късметлии, но дали пък щеше да е справедливо да продължат англичаните, които за два часа игра имаха един удар във вратата от игра и един от пряк свободен удар?

    Коментиран от #21

  • 21 Гост

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Зорлем":

    То не, че англичаните заслужаваха, но Дания и Русия можеше да продължат. Пък и хърватите вчера нямаха кой знае колко повече удари.

    Коментиран от #23, #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Зорлем

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    То по тази логика финалът можеше да е Италия-Холандия, ама, ей, на късмет за Хърватия... Шест мача подред на първенството без загуба! Тия трябва да са събрали късмета на целия Млечен Път, бе?

    Коментиран от #28

  • 24 onq s konq

    2 3 Отговор
    Извадиа къхмет тея хвъркатите
  • 25 ВМОРО

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Можеше, ама продължиха. Съдба.
  • 26 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Браво на хърватите ! Пишкин момчета излязоха -малко по-добри / и с по-голям късмет/от нашите в САЩ. Ако могат да победят черните "петли" ще е голям майтап !!!
    И дон Диего Ви казва , че ФИФА е мафия и пак не вярвате . "777" №6-знаете ли що пара се "троши " от един "мундиал", как така ще е "безсмислен ". Парице - всесилная царице.........
  • 27 Ghost

    0 1 Отговор
    Domagoj Vida!!!Снощи игра без нито една грешка
  • 28 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Зорлем":

    Кажи честно, харесва ли ти играта на хърватите? Едно е да нямаш загуба, друго е да имаш само победи. Пък ако класиране без победа в елиминииционната фаза не е късмет, здраве му кажи.

    Коментиран от #36

  • 29 656

    5 2 Отговор
    Много якоооо, в неделя Хамилтън във Ф1 не спечели а сега и Англия отпада за финала, доволен съм
  • 30 Грую

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "педро":

    Наистина има някаква политическа ирония във футбола. Един от първите и най-старите членове на Евросъюза, който го напуска отпадна от един от най-новите. Световното първенство стана първенство на европейския съюз.
  • 31 много слаби

    3 1 Отговор
    хърватите бяха много слаби снощи, но извадиха късмет !
    и това го има в спорта
    но за съжаление френските негра и мелези са много добри и няма да имат шанс с/у тях !
  • 32 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "цоле":

    Ми нали Балканците също сме Европейци, да не би да сме от Луната???
  • 33 Поздрав от Гърция

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Старите изпечени футболисти на Гърция, след като бе спечелено европейското се изказаха; - Когато отново правим олимпиада, пак ще станем шампиони! Сименс им купи купата, и те си го знаят!
  • 34 ААА

    2 1 Отговор
    Аз лично не разбрах защо турският съдия не отмени първият гол на хърватите за опасна игра. Ако крака на хърватина беше с 10-15 сантиметра по в страни , англичанина щеше да свърши в болница в гипсова лонгета , и счупена черепна основа. За да се отмени такъв гол се искат и топки от от съдията , човек имаше чувството , че хърватите щяха да го изядат, опита се да не влияе с нищо на мача , и да го направи по -интересен . Но грешката си е грешка.

    Коментиран от #35

  • 35 656

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "ААА":

    Защото англичанина легна за лицева опора и така се изравни с нивото на крака на хърватина. Секнаха оргазма на кралицата но гола си е гол
  • 36 Зорлем

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Каква красота търсиш пък ти на полуфинал? На тези етапи от първенствата всички играят само и единствено с идеята да не загубят. Дори и бразилците!

    Коментиран от #37

  • 37 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Зорлем":

    И смяташ, че изравнителния гол на хърватите е редовен и нямаше високо вдигнат крак и опасна игра? Хайде малко да гледаме реално.