23 Юли, 2018 09:28 960 0

ЦСКА записа победа в първия си мач

  • мауридес-
  • цска-
  • локомотив пловдив-
  • ел маестро-
  • жоржиньо

Заместникът на Каранга дебютира с гол

ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 2:0 в мач от 1 кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион „Българска армия“ и бе дебют в шампионата за новия треньор на „червените“ Нестор Ел Маестро.

Головете за ЦСКА реализираха Мауридес и Жоржиньо. Дебют за домакините в първенството направиха Мауридес, Жоржиньо, Борис Секулич и Жанио Бикел, които започнаха като титуляри. В края на второто полувреме се появи още един дебютант - Стивън Перейра. От привлечените през лятото единствено в игра не се появиха вратарят Данте Стипица и Пламен Гълъбов.

Първото полувреме бе по-скучно и с едва няколко опасности, повечето пред вратата на Локомотив Пловдив. В 13-ата минута Жоржиньо не успя да намери очертанията на вратата след слаба намеса на вратаря на гостите Милина. В 24-ата минута стражът на Локомотив Пловдив отново не се справи със ситуацията, като излезе извън наказателното поле близо до аутлинията, там Жоржиньо пръв стигна до топката, но след това не намери правилно решение за продължаване на атаката.

На полувремето Нестор Ел Маестро направи смяна, извади Жанио Бикел и на негово място в игра се появи Едвин Джеси. Така Рубен Пинто заигра с Малинов в средата на терена, а Тиаго, Джеси и Жоржиньо помагаха на Мауридес. Изведнъж ЦСКА се преобрази и придоби съвсем друго лице.

В 52-ата минута Едвин Джеси направи страхотен рейд отляво, центрира в наказателното поле, където Мауридес с глава простреля вратата на Локомотив Пловдив.

В 62-ата минута ЦСКА поведе с 2:0. Атаката отново мина през Джеси, но този път Жеферсон пое топката по левия фланг. След това центрира в наказателното поле, където Жоржиньо изпревари противник и направи стража на "смърфовете" безпомощен.

След второто попадение "червените" продължиха да играят много добре, заредиха няколко атаки и спокойно можеха да реализират поне още един-два гола.

В 71-ата минута Едвин Джеси центрира към Мауридес, но този път нападателят не успя да вкара. Минута след това и гостите имаха шанс, но Михалевич пропусна от близка дистанция. В 79-ата минута Мауридес отстъпи мястото си на Валентин Антов и така Тиаго излезе на върха на атаката, където игра в двата мача с Рига.

В последните минути нямаше интересни положения освен че Кристиян Малинов бе изнесен от терена с помощта на носилка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА