Last news in Fakti

25 Юли, 2018 16:56 2 778 2

Хеслер: Голът на Лечков през 94-та бе невероятен

  • хеслер-
  • лечков-
  • гол-
  • световно първенство-
  • германия-
  • българия

"Въпреки това се поучихме от загубата си и станахме Европейски шампиони", заяви легендата

Бившият германски национал Томас Хеслер даде интервю за „Берлинер Курир“, в което си спомни за загубата на „маншафта“ от България с 1:2 на четвъртфиналите на Мондиал`94. 52-годишният бивш халф разкри, че тогава не е имал никакъв шанс да предотврати победното попадение за българите.

„Не може да става дума за сравнение между нашето отпадане от България и сегашният провал на националния отбор на Мондиал 2018. Всички знаят сцената, в която губя от Йордан Лечков въздушния дуел за игра с глава. Нямах никакъв шанс срещу футболист, който е висок 180 см, а аз съм само 166. С крайчеца на окото си видях как той се хвърля напред към топката. Загубата ни от България беше разочароваща, тъй като бяхме амбицирани да играем поне полуфинал на световното първенство. От тази загуба обаче се поучихме и две години по-късно станахме европейски шампион в Англия“, разказа Хеслер.

Томас Хеслер, който е роден в Берлин, но започва с професионалния футбол в Кьолн. След това играе за Ювентус и Рома, а след това се завърна в Германия носи екипите на Карлсруе, Борусия (Дортмунд) и Мюнхен 1860. Приключва кариерата си в Аустрия (Залцбург). Преди няколко седмици Хеслер застана начело на аматьорския Берлин Юнайтед.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 История

    16 1 Отговор
    Най-великата и сладка победа!
  • 2 БАЙ МИЛЕ

    3 0 Отговор
    СЛАВНИ ВРЕМЕНА....БРАВО !!!

    ТОГАВА ГОСПОД НАИСТИНА БЕШЕ БЪЛГАРИН !!!!