Last news in Fakti

25 Юли, 2018 21:59 3 155 3

Лудогорец изпусна да победи Видеотон

  • лудогорец-
  • пропуски-
  • видеотон-
  • ковачик-
  • шампионска лига

Българският шампион направи куп пропуски

Лудогорец не успя да победи на своя стадион унгарския Видеотон в мач от втория квалификационен кръг на Шампонската лига. Срещата завърши при резултат 0:0, за което може да съжалява само българският първенец. Играчите на Пауло Аутуори натискаха своя съперник цял мач, създадоха редица добри възможности, но в този мач стражът на гостите Адам Ковачик бе на високо ниво.

Марко Николич заложи на доста дефанзивна игра, която даде своя резултат. Отбраната на Видеотон успяваше в повечето случаи да спира набезите на Лудогорец, а когато не успяваше, се намесваше Ковачик.

През първото полувреме Лудогорец доминираше изцяло. Играчите на Пауло Аутуори натиснаха от първата минута своя съперник и създадоха няколко много опасни ситуации през първите 45 минути.

Лукас Саша бе първият, който застраши сериозно вратата на Ковачик. Халфът на Лудогорец стреля много силно от дистанция, но стражът на Видеотон изби. Само 120 секунди по-късно Вандерсон проби през цялата защита на гостите, успя да копне топката над стража, но миг преди кълбото да влезе в мрежата бранител изчисти.

В 24-ата минута Кешерю бе изведен много добре от Марселиньо. румънецът стреля по диагонал, но топката премина на сантиметри покрай гредата.

Марселиньо също получи шанс да реализира. Той овладя в наказателното поле, финтира бранител и прати кълбото към вратата. Топката рикошира, но стражът на унгарците успя да избие.

Второто полувреме отново протече в същия сценарий. Гостите от Видеотон се бранеха много добре, докато футболистите на Лудогорец не спираха да опитват да пробият отбраната и вратаря Ковачик.

Вандерсон с мощен удар обстрелва вратата по диагонал, но топката профуча на сантиметри край десния страничен стълб.

Влезлите като резерви Кампаняро и Швиерчок също опитаха да пронижат вратата на унгарския тим, но вратарят на гостите не спираше с добрите си намеси.

В последните минути на два пъти Марселиньо опита да отбележи, но и в двата случая топката не намери очертанията на вратата и двубоят завърши при нулево равенство.

Реваншът в Унгария е на 1 август, а победителят ще се изправи срещу спечелилия от двойката Клуж - Малмьо. Първата среща в Румъния завърши с успех за шведския тим с 1:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ффхъ

    9 1 Отговор
    Жалко. Нямаме много спортни радости. Дано поне тук прокопсаме.
  • 2 Гелосания

    2 3 Отговор
    Пак винкел в задника ми.
  • 3 Д Бест

    3 0 Отговор
    Лудогорец ще ги елиминира в Унгария ...