Last news in Fakti

26 Юли, 2018 17:02 2 417 1

Мауридес: Жена ми ми забранява салтата

  • мауридес-
  • кариера-
  • история-
  • контузия-
  • салто-
  • цска

Бразилският нападател на ЦСКА получил тежка контузия при радост от попадение

Mауридес е новата „деветка” на ЦСКА, а задачата пред него не е лека – да заеме мястото на напусналия Фернандо Каранга. Началото бе обещаващо, след като кариоката вкара гол за успеха с 2:0 над Локомотив (Пловдив). Историята на Мауридес е много интересна, а за „Домът на футбола” по Диема Спорт самият той разказа за своя футболен път и за амбициите си при „червените”.

„Започнах да играя, когато бях на 6. Започнах на вратата. Контузих си китката обаче и баща ми ми каза да пробвам като защитник. След това играех в средата на терена, бил съм и крило. Накрая си казах, нека да опитам да бъда и нападател, само това още не бях пробвал, да видим какво ще излезе и ето, че успях, задържах се в атака”, разказа Мауридес пред Диема Спорт.

И не само се задържа, но и бързо се превръща в едно от най-коментираните имена от Академията, бълваща таланти със скоростта на светлината. „Само мога да благодаря за възможността, че имах привилегията да се уча от най-добрите в Интернасионал. Там всъщност се превърнах във футболист. И наистина ужасно много съжалявам, че не успях да играя толкова много за първия отбор, колкото ми се искаше. Но независимо от това, винаги ще държа Интернасионал близо до сърцето си”, каза бразилецът.

На 11 юли 2013-а Мауридес прави дебют за сезона в турнирната битка с Америка Минейро, под ръководството на една легенда и заедно с големи футболисти. „Само споменаването на тези имена, на Диего Форлан, на Андрес Д`Алесандро, на Дунга, говори за класа. Аз съм истински късметлия, че играх заедно с Форлан и Д`Алесандро, а Дунга ми беше треньор. Всеки знае какъв реализатор беше Форлан, Д`Алесандро е един пък от най-техничните футболисти, които изобщо някога съм виждал, подаванията му също са изумителни. А на Дунга вечно ще бъда признателен, защото ми даде шанс да играя редом до подобни звезди, а аз бях само на 18 тогава”, разказа новият нападател на ЦСКА.

Само че вместо началото на голямата кариера, този мач се превръща в кошмар за Мауридес. Той вкарва, но при радостта от гола се контузва тежко, правейки салто. „Още преди мача се случи нещо странно. Говорих с баща ми и му казах – "татко, да знаеш, че ще вляза в игра, Д`Алесандро ще центрира и аз ще вкарам с глава". Изведнъж всичко това се случваше наистина – аз бях на терена, Д`Алесандро ме видя и естествено центрира отлично, а аз се разписах. Радостта беше неописуема, обзе ме изцяло. Тренирал съм и джиу джицу и капоейра, правил съм хиляди пъти подобни салта – никога не съм имал дори минимален проблем с това. Но именно това, което направих след гола доведе до контузията ми, просто коляното ми поддаде и след това бе ужасно”, спомни си Мауридес.

13 похабени месеца, 13 месеца, които почти сломяват момчето от Сао Пауло... „След като получих контузията, първоначално се смяташе, че след 4 месеца ще мога отново да започна да тренирам. Възстановяването вървеше добре, но ми бе изключително тежко, тази бе първата ми по-сериозна травма. И когато трябваше да подновя тренировки се появи още един проблем в коляното, някакво възпаление или кръвоизлив, така ми обясниха, което забави завръщането ми в игра с още 9 месеца. Определено тези 13 месеца бяха най-тежките в кариерата ми. Дори бях готов да захвърля всичко, беше ми писнало, от процедури, от рехабилитация… Но тогава изключително много ми помогна моето семейство. Ако не бе семейството ми, може би сега нямаше да съм футболист. Огромно благодаря за всичко, което направиха за мен тогава”, добави Мауридес.

„Все още мога да правя тези салта, но съпругата ми е непреклонна. Каза ми, че ако види още веднъж нещо подобно, ще изхвърча от вкъщи, така че се въздържам, искам да има къде да живея все пак…”, сподели още таранът.

Сега Мауридес е близо до своя брат Майкон - бившият централен бранител на Порто, който преди година замени Сао Пауло с Галатасарай и бе с ключова роля за титлата в турския елит.

„От малък искам да бъда като него. Той е моят идол. Винаги ми е помагал, винаги е бил до мен, за което съм му изключително благодарен. Мечтая в бъдеще да играем заедно, рамо до рамо в един отбор”, каза нападателят.

В момента обаче всички мисли на Мауридес са заети с ЦСКА, защото той не иска да бъде новият Фернандо Каранга, а да накара феновете на „червените“ да забравят за Каранга.

„Само като заговоря за феновете на ЦСКА и настръхвам, вижте… Не бях играл никога пред толкова екзалтирана публика и за мен е огромно удоволствие. Единственото, което искам, е да ги радвам, страхотни са и се надявам винаги да ни подкрепят така, както ни подкрепяха и срещу Локомотив (Пловдив). Обещавам да вкарам много голове, за този отбор - ако трябва, да пролея кръв, ще пролея. За тези наши фенове, ще се боря винаги докрай", амбициран е Мауридес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА умре

    1 0 Отговор
    Ти си глупак, затова ти забраниха салата.