Last news in Fakti

13 Август, 2018 11:14 1 378 2

ЦСКА излезе начело в Първа лига

  • цска-
  • първа лига-
  • чело-
  • славия-
  • мауридес-
  • десподов

"Червените" победиха Славия с 2:1

ЦСКА загря за реванша срещу ФК Копенхаген от III кръг на Лига Европа с победа 2:1 над Славия на "Българска армия". И двете попадения бяха дело на Мауридес, който вкара след асистенции на Кирил Десподов. "Белите" пък вкараха първо попадение за сезона във вратата на "червените".

Срещата започна с прекрасно положение за Славия още във 2-ата минута, когато Милчо Ангелов се озова сам срещу Черниаускас, но стреля слабо и стражът улови.

В 5-ата минута дойде и отговорът на ЦСКА. Десподов намери Николай Бодуров с центриране от свободен удар, но защитникът не успя да стреля добре.

ЦСКА нацели греда в 37-ата минута след силен шут на Кирил Десподов от пряк свободен удар. В 40-ата минута Гамаков стреля с глава, но ударът му бе неточен.

Така се стигна до последната минута от добавеното време на първата част, когато ЦСКА взе преднина в срещата. Кирил Десподов центрира прекрасно, намирайки Мауридес, който бе безпощаден с глава и отбеляза - 1:0.

Второто полувреме започна с контузия на Жоржиньо, който бе настъпен неприятно от Славчо Шоколаров в 51-ата минута. Португалецът бе заменен от Жанио Бикел.

Славия стигна до изравняване в 67-ата минута, когато се разписа Янис Карабельов. Той бе намерен след страхотно центриране на Велковски и не сгреши с глава, вкарвайки първи гол във вратата на ЦСКА за този сезон - 1:1.

В 75-ата минута Десподов направи страхотен рейд и навлезе в наказателното поле, но шутът му бе в обсега на Стериакис и бе париран.

Евандро бе изведен в 79-ата минута на стрелкова позиция в наказателното поле от Десподов и шутира от въздуха, но над вратата.

До края ЦСКА опита да вземе трите точки и го направи. В 90-ата минута Кирил Десподов центрира и намери отново Мауридес, който отбеляза с глава осмото си попадение с екипа на "червените", носейки им четвърти пореден успех в Първа лига.

Така "армейците" си връщат лидерската позиция във временното класиране с 12 точки, като са с 2 точки пред Левски. Славия пък е десети с 4 точки в актива си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГМО продукт

    4 5 Отговор
    ГРЕШКА!!!!!!! Литекс са първи.Другите ги вече,забравихме
  • 2 Само Литекс...

    1 3 Отговор
    ...шампион