Last news in Fakti

14 Август, 2018 10:29 1 678 2

Защо Куртоа избра Реал Мадрид?

  • куртоа-
  • челси-
  • агент-
  • причина-
  • трансфер-
  • реал мадрид-
  • семейство

Агентът на вратаря разкри причината за трансфера

Избраният за най-добър вратар на Мондиал 2018 в Русия Тибо Куртоа премина от Челси в Реал (Мадрид) това лято само за 35 милиона евро. Агентът на белгийския национал Кристоф Хенторай разкри цялата истина за трансфера и защо той не бил въпрос на пари.

След сделката Куртоа обяви, че е изпълнил своя мета. Според мениджъра му обаче вратарят би останал в Челси, ако семейството му живееше в Лондон.

„Той искаше да си тръгне от Челси заради децата си. Ако семейството му беше в Лондон, нещата щяха да са съвсем други. Той щеше да остане. Няма причина да напускаш клуб като Челси, той можеше да печели трофеи“, споделя Хенторай пред BBC Radio 5.

Децата на Куртоа обаче живеят с майка си в Мадрид и това е причината той да е настоявал толкова сериозно за този трансфер.

„Той имаше договор с Челси и зависеше от клуба, който обаче също имаше интерес да намери решение с Мадрид заради изтичането на контракта след един сезон и го направи. Те осъществиха бърза и без усложнения сделка“, допълни агентът.

„Не искахме това, но той беше малко стресиран, че трансферът може и да не се осъществи. Той се извини и в крайна сметка всички са щастливи“, каза още Хенторай за пропуснатата от Куртоа тренировка на Челси малко преди трансфера.

Накрая Куртоа подписа шестгодишен договор с Реал. Той игра за градския съперник Атлетико от 2011 до 2014 година. С екипа на „дюшекчиите“ той стана шампион през 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.