5 Септември, 2018 16:31 1 454 4

Дават български паспорт на играч на ЦСКА

  • паспорт-
  • гражданство-
  • цска-
  • енрике

Енрике Рафаел ще получи българско гражданство

ЦСКА е задействал процедура по издаването на български паспорт на крилото Енрике Рафаел (25 г.). "Армейците" са входирали документацията по-рано през седмицата.

До края на годината се очаква всичко да бъде финализирано и бразилецът да получи българско гражданство. Това не означава, че той ще може да играе за националния отбор, но една от квотите извън ЕС в отбора ще отпадне, пише "Тема Спорт".

ЦСКА е избрал да извади паспорт на Енрике по няколко причини. От една страна, през лятото той подписа договор с клуба за 3 години. От друга, крилото е адаптиран към родното първенство, а и паспортът от страна в ЕС улеснява евентуален негов трансфер на Стария континент.

В момента армейците имат 4-ма чужденци извън Европейския съюз и един от тях трябва да остава извън групата – това са бразилците Мауридес, Евандро, Енрике и Жеферсон. Последните двама обаче са в лазарета и засега няма дилема кой да не попада сред 18-те. Към началото на ноември обаче и четиримата ще са на разположение на Ел Маестро и това би могло да се превърне в проблем.

Процедурата по издаване на български паспорт не е нова нито за ЦСКА, нито за родното първенство. По същия начин преди година наше гражданство получи звездата Фернандо Каранга. А в Лудогорец има 4-ма чужденци, които са с български паспорти – Ренан, Натанаел, Вандерсон и Марселиньо. За да може тези футболисти да играят за националния ни отбор обаче, трябва да са прекарали 5 години без прекъсване в страната.

В момента Енрике се възстановява от счупена ключица. Той беше привлечен в ЦСКА преди година, като тогава бе под наем за един сезон от Атлетико Минейро. Крилото се понрави с изявите си и армейците придобиха правата му през това лято. Енрике записа 22 мача и 4 гола в Първа лига, но заради травмата си този сезон още не е играл в първенството. Той започна срещу ФК Рига на “Армията” (1:0), а на реванша в Латвия се появи като резерва и бе контузен в хода на двубоя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А БЕ

    3 1 Отговор
    Ние от тези българи си имаме достатъчно!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мартин

    2 1 Отговор
    Македонците чакат за български паспорт по 4-5 години, а негрите на гришата се готови за 2 месеца. Е%№$%№ ти държава, Е№$@№$№@ законите.