Last news in Fakti

8 Септември, 2018 10:58 2 139 2

Неприятен край на US Open за Надал

  • us open-
  • полуфинал-
  • финал-
  • дел потро-
  • надал-
  • контузия-
  • отказване

Световният номер едно не успя да довърши полуфинала с Дел Потро

Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро се класира за финала на US Open, след като световният №1 и миналогодишен шампион Рафаел Надал се отказа в течение на мача заради контузия на дясното коляно. Победителят от откритото първенство на САЩ за 2009 г. водеше със 7:6 (3), 6:2, когато испанецът предпочете да прекрати участието си в срещата и да сложи край на битката си за 18-а титла от Големия шлем.

Надал почувства болки в коляното още в началото на първия сет, след това на два пъти поиска медицинска помощ за поставяне на превръзка и това се отрази на играта му. След като записа катастрофален резултат във втората част, Матадора реши да не се мъчи повече и напусна корта. Той се отказа заради контузия и в петия сет на четвъртфинала на Australian Open срещу Марин Чилич през януари.

Рафаел Надал първо поиска лекарска помощ в седмия гейм на първия сет, а след това в десетия спаси два сетбола и дори проби подаването на Дел Потро. Той обаче не успя да спре аржентинеца в тайбрека и Кулата от Тандил спечели първия сет за 69 минути. Испанецът поиска нов медицински таймаут в третия гейм на втората част. След това Хуан Мартин дел Потро направи два пробива и взе втория сет с 6:2 и тогава дойде отказването на съперника му.

„Това не е най-добрият начин да спечелиш мач. Обичам да играя срещу Рафа, тъй като той е най-големият боец в нашия спорт. Не ми харесва да го гледам как страда на корта. Тъжно ми е заради него, но и се радвам, че продължавам напред. За мен е много важно, че стигнах до финала. Не очаквах, че отново ще споря за титлата на любимия ми турнир. Най-милите ми спомени от US Open са как през 2009 година спечелих титлата след победи над Надал и Роджър Федерер (на финала). Тогава бях почти хлапе, а сега съм много по-опитен“, коментира 29-годишният Дел Потро, който не само записа шестата си победа над Матадора, но и за втори път в кариерата си е на финал от Големия шлем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.