11 Септември, 2018 05:15 3 470 2

Джокович нахока публиката на US Open

  • джокович-
  • публика-
  • us open-
  • дел потро-
  • финал-
  • атмосфера

"Все едно бях на футболен мач", заяви ядосаният сърбин

Усмивката грееше на лицето на Новак Джокович, който спечели финала на US Open срещу Хуан Мартин дел Потро. През миналата година бившият №1 пропусна турнира, а само преди няколко месеца въобще не се знаеше дали ще се завърне. Въпреки това сърбинът имаше забележки към публиката:

„Днес атмосферата беше като на футболен мач. Всеки си получи своята подкрепа. В нашия спорт обаче, най-важно е уважението към съперника. Отдавам успехите си на подкрепата на хората, които ме обичат – децата, съпругата, хората от екипа, които останаха до мен“, заяви Ноле.

„Разбрах през какво е минал Дел Потро, след като се подложих на операция. В такива моменти научаваш колко много превратна може да бъде съдбата и се научаваш да оценяваш това, което имаш. В този период се опитах да извлека най-доброто за себе си.“

Джокович изравнява постижението на Пийт Сампрас от 14 титли от Големия шлем. „Надявах се Пийт да е тук. Той е мой идол и го обичам.“

„Поздравявам Хуан Мартин за постигнатото през последните пет години и че запази вярата си, че отново ще може да се състезава и да бъде топ играч. Надявам се, че отново ще го видим тук с шампионския трофей“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Белчо

    4 0 Отговор
    Браво!!!
    Един от малкото истински спорстмени!
    Тази изстрадана победа,ще му помогне да забрави идеята да се откаже.
    А така ние, ще имаме удоволствието да го гледаме отново!
  • 2 Zoya

    3 0 Отговор
    Страхотен