12 Октомври, 2018 10:00 4 074 6

Причината Зидан да напусне Реал е разкрита

  • зинедин зидан-
  • нейма-
  • мбапе-
  • реал-
  • winbet
Причината Зидан да напусне Реал е разкрита - 1
Снимка: Shutterstock

Испанският вестник „Ел Паис“ публикува сензационна версия относно истинската причина за разрива между Зинедин Зидан и бившия му клуб „Реал Мадрид“. Според известния в Испания футболен журналист Диего Торес, французинът е бил крайно разочарован от поведението на борда на „кралския“ клуб по отношение на Гарет Бейл. Ръководните фактори на „Бернабеу“ не са изпълнили обещанието си пред Зидан да поставят играча в трансферната листа за продан.

Уелският нападател Бейл постепенно загуби доверието на Зидан през миналия сезон. Той се появяваше само като резерва в ключовите елиминационни мачове от Шампионската лига. Играчът отново трябваше да се задоволи с място на пейката във финала на турнира, който се игра в Киев. Зидан реши все пак да се довери на уелсеца и го пусна в игра второто полувреме. Това всъщност се оказа брилянтно тактическо решение, защото Бейл почти сам обърна хода на двубоя и осигури на „Реал“ трета поредна титла в най-престижния клубен турнир на Стария континент. Голмайсторът първо отбеляза фамозен гол със задна ножица, с който испанците поведоха с 2-1. В края на мача, Бейл подпечата победата, като изпълни пряк коварен пряк свободен удар. Топката се изплъзна от ръцете на вратаря на „Ливърпул“ Лорис Кариус и спря в мрежата, потопявайки надеждите на англичаните поне за изравняване.

Представянето на Гарет Бейл в този двубой наистина ще се помни, защото след силното начало на мача за „Ливърпул“ испанският тим беше в затруднено положение. Любителите на спортни залози на живо залагаха на отбора от града на „Бийтълс“ и това даде шанс на феновете на „Белия балет“ да потърсят изгодни коефициенти. Водещият роден букмейкър Winbet беше сред лидерите и на този топ пазар. Това обаче не е изключение, както можете да прочетете в професионалното ревю на Winbet тук.

Торес твърди в статията си, че при всеки друг развой на финалния мач от ШЛ, Гарет Бейл е щял да бъде продаден през лятото, а Зидан все още да бъде начело на мадридчани. Французинът обаче обяви публично напускането си само пет дена след финала в Киев. Като причина той изтъкна, че „Реал“ се нуждае от различен поглед и подход, за да запази доминиращата си позиция в Европа.

Скритият мотив на бившия носител на „Златната топка“ обаче е бил дълбокото му разочарование от нарушеното обещание на президента на клуба - Флорентино Перес да продаде Бейл. Зидан също така е бил допълнително огорчен от подмолното поведение на Перес, който дори не се е посъветвал с него по въпроса преди да вземе крайното решение.

Между Зидан и Бейл не е имало някакъв особен личен конфликт. Мениджърът просто не е харесвал прекалено индивидуалния подход на уелсеца и нежеланието му да изпълнява стриктно тактическите указания в дадени моменти. Преди финала срещу „Ливърпул“ двамата с Перес са били на едно мнение относно раздялата с играча през лятото. Президентът е целял да финансира частично привличането на бразилската мегазвезда Неймар от ПСЖ с парите от трансфера на Бейл. Зидан по-скоро е лобирал за привличането на един нов голмайстор измежду Еден Азар, Хари Кейн или Мохамед Салах.

Тези планове така или иначе са останали само на хартия след представянето на Бейл в Киев. Флорентино Перес рязко е променил мнението си и еднолично е гарантирал на играча, че ще има далеч по-голяма роля в клуба през този сезон. Съответно Зидан е връчил оставката си, а Перес назначи на негово място бившия национален селекционер на Испания Юлен Лопетеги.

„Белият балет“, вече без Зидан и Кристиано Роналдо, обаче започна новия сезон доста колебливо. Гарет Бейл наистина започна добре и вкара 4 гола в 9 мача, но в момента отборът е в изключително лоша серия от 4 поредни мача без вкаран гол. Испанските медии вече спекулират, че престоят на Лопетеги начело на „Реал“ може да се окаже краткотраен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 две греди и автогол

    16 4 Отговор
    Перес отдавна си е мошеник, на който не може да се вярва. Заради един играч рискува доброто представяне на целия отбор, и резултатите са налице!
  • 2 CR7

    9 4 Отговор
    Перес СЪСИПВА Отбора

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЦСКА умре

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "CR7":

    А ТИ НЕ ПРЕДАДЕ ЛИ РЕАЛ, КОГАТО ПРЕМИНА ПРИ ТЯХ, КОМУНИСТ!?
  • 6 гощо

    1 0 Отговор
    Бел е супер футболист!