Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 12:29 821 2

Джокович с 32-ра титла от Мастърс турнир

  • джокович-
  • чорич-
  • финал-
  • мастърс-
  • титла-
  • тенис

Сърбинът триумфира в Шанхай

Новак Джокович триумфира със своята 32-ра "Мастърс" титла и се доближи на само един трофей в тази категория до Рафаел Надал. Това стана факт, след като Джокера се наложи с 6:3, 6:4 над Борна Чорич във финала на турнира в Шанхай, който бе четвърти в кариерата на сърбина от тази надпревара. Иначе общо в цялата кариера това бе титла №72 от 103 финала.

Ноле започна днешния финал изключително стабилно, като в целия първи сет загуби едва четири точки при свой сервис, а три от тях в седмия гейм, след като беше направил пробив за 4:2. Сърбинът не допусна нищо повече от равенство и малко по-късно вече водеше в сетовете.

Втората част започна с пробив за Джокович, а в третия гейм Чорич трябваше да спасява четири точки за втори пробив. Хърватинът се справи, а при 2:3 дори пропусна точка за връщане на пробива. При 3:5 той изостана с 0:40 на свой сервис, но показа голям характер и успя да спаси и трите мачбола пред съперника си, а след това и да вземе подаването си.

Сервирайки за мача, Джокович завърши по начин, който обобщава играта му в последните месеци - гейм на 0.

Двубоят продължи 1 час и 35 минути, през които Ноле вкара 62% първи сервис и спечели забележителните 91% от разиграните точки при него и още 70% от тези при втори начален удар (78%, 61%, 56% съответно за Чорич).

Титлата е четвърта за него през сезона след крайните успехи на "Уимбълдън", "US Open" и в Синсинати. Ноле ще измести Роджър Федерер от второто място в световната ранглиста още утре, а в годишната класация вече се намира на едва 35 точки зад Рафаел Надал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиромаха

    1 1 Отговор
    Какво ще ги правят тези пари ?
  • 2 Това е спортист

    0 0 Отговор
    Това е спортист !
    е на като нашете леке !