17 Октомври, 2018 10:28 1 158 0

Бразилия би Аржентина в последната секунда

  • бразилия-
  • аржентина-
  • неймар-
  • миранда-
  • меси

Южноамериканското дерби завърши с победа за "Селесао"

Бразилия победи трудно Аржентина с 1:0 в големия южноамерикански сблъсък, който този път се проведе под формата на контрола на стадион „Кинг Абдула Спортс Сити“ в град Джеда в Саудитска Арабия. Неймар игра цял мач за „Селесао“, а победният гол за тима реализира Жоао Миранда (90+3) в добавеното време. „Гаучосите“ пак бяха без голямата си звезда Лионел Меси, който не бе повикан за последните проверки на тима.

Аржентинците започнаха по-активно и в 8-ата минута удар на Джовани Ло Селсо премина покрай вратата, пазена от Алисон. Вратарят на Ливърпул можеше да сгреши фатално в 23-ата минута, когато овладя колебливо върната топка към него на метри от голлинията.

Постепенно Неймар и компания заиграха по-силно и пет минути по-късно Николас Отаменди блокира на голлинията удар на Миранда. В самия край на полувремето пък съдията Феликс Брих отсъди дузпа за Бразилия, но след това промени решението и върна топката за фаул на границата на наказателното поле за игра с ръка на защитник.

След почивката първи аржентинците застрашиха противниковата врата, но в 60-ата минута Леандро Паредес не успя да намери целта след шут от далечна дистанция. Десет минути след това бразилците получиха пряк свободен удар близо до наказателното поле и изпълниха заучено положение. Неймар пусна топката към Артур, който моментално шутира, но Ромеро спаси.

В 85-ата минута и Каземиро не успя да се разпише от фаул след рикошет в стената. Така се стигна до последните секунди, в които защитникът на Интер Жоао Миранда засече центриране на Неймар и с глава вкара победния гол за „Селесао“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА