17 Октомври, 2018 11:24 936 3

Младежите ни пак паднаха от Люксембург

  • българия-
  • национален отбор-
  • младежи-
  • червен картон-
  • квалификации-
  • люксембург

Младежкият национален тим на България загуби с 0:1 при визитата си на аутсайдера Люксембург и завърши с резил участието си група 9 на квалификациите за Евро 2019 в Италия. Младежите се надяваха на победа, която щеше да им гарантира третото място в крайното класиране, но паднаха от последния в групата. Люксембург завърши в намален състав, след като в 82-ата минута Едвин Муратович получи втори жълт и червен картон.

Селекционерът Антони Здравков води тима в последен мач, след като изкара два пълни квалификационни цикъла. Той вече няма да е начело на младежите заради ангажиментите му в Лудогорец.

Домакините поведоха в 26-ата минута, когато Тим Хал се разписа след асистенция на Райън Йохансон. След това националите ни натиснаха и владееха повече топката, но така и не успяха да намерят верния път към противниковата врата. В 82-ата минута Муратович фаулира Андреа Христов и получи втори жълт картон, но и при числен превес на терена българите не успяха да избегнат втора поредна загуба от съперника след домакинската със същия резултат през септември.

Така младежите завършиха четвърти в групата с 10 точки след две победи, четири равенство и четири загуби. Люксембург остана последен със 7 точки, 6 от тях спечелени срещу България.

В друга среща от групата лидерът Франция и вторият Словения завършиха 1:1. Така "петлите" приключиха с 28 точки и 12 повече от словенците. Третата позиция остана за Черна гора с 11 точки, а с 10 като България на пето място завърши Казахстан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧужденецЪ

    3 0 Отговор
    Жесток СРАМ
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Нищо. Сега ще утолят мъката в алкохолни изпарения и цигарен дим, до следващия мач. Вие от хора, които не могат да бъдат изкарани от студентски какво очаквате ?
  • 3 681 БГ

    2 0 Отговор
    Не пак ! Отново! Негодници!!!!