Last news in Fakti

18 Октомври, 2018 10:04 825 1

Кои тимове са на пътя ни за Олимпиадата?

  • българия-
  • национален отбор-
  • олимпийски игри-
  • сащ-
  • белгия-
  • камерун-
  • волейбол

Волейболистите ни ще премерят сили със САЩ, Белгия и Камерун

До Олимпийските игри в Токио 2020 (24 юли - 9 август) остават по-малко от две години, като Международната волейболна федерация (FIVB) вече официално обяви формата на турнира в японската столица и системата от квалификации за Игрите.

Форматът на волейболния турнир в Токио 2020 остава същият както до сега, като ще има общо 12 мъжки и 12 женски отбора, като всеки класирал се тим ще бъде от 12 играчи.

Що се отнася до квалификациите за Игрите, те ще преминат през две различни фази. Първата фаза ще бъде от 6 междуконтинентални олимпийски квалификационни турнири (МОКТ), като в тях ще се включат първите 24 отбора в световната ранглиста (с изключение на Япония) към 1 януари 2019 година.

24-те отбора ще бъдат разделени в 6 групи по 4 тима, като се използва серпентиновата система (б.р. "системата на змиорката"). Само победителите от 6-те групи, тоест 6-те турнира ще се класират директно за Игрите през 2020-а. Турнирите ще бъдат през август 2019 година.

Със сигурност България ще участва в олимпийските квалификации и при мъжете, и при жените. След като е ясна световната ранглиста при мъжете, става ясно, че "лъвовете", които са 12-и изключим, ще попаднат в Група В заедно с отборите на САЩ (№2), Белгия (№15) и Камерун (№24). Все още не е ясно кой ще бъде домакин на всеки един от 6-те турнира, но най-вероятно това ще бъдат тимовете с най-високо място в ранглистата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човек от село

    2 0 Отговор
    Значи още от сега е ясно ,че и тук ще го ду..ме!