Last news in Fakti

6 Ноември, 2018 16:47 1 245 1

Иван Бакалов: Да разследват и спорта за далаверата с паспортите

  • бакалов-
  • бизнес-
  • далавера-
  • спортни клубове-
  • паспорти-
  • чужденци

Журналистът заяви, че знае за такива случаи

Журналистът Иван Бакалов призова да бъдат разследвани и спортни клубове относно бизнеса с български паспорти.

"Разследващите бизнеса с български паспорти трябва да обърнат внимание на футболни, баскетболни и прочее спортни клубове. Те са продали стотици български паспорти. Имам информация, не ми се занимава да разследвам, оставям инициативата на кохортата спортни журналисти, ако не са "корпоративно" оплетени. Или който има желание да се заеме. България е дала гражданство на стотици спортисти, които не са изиграли и един мач в национален отбор, и само по няколко в клубен отбор.

Плащат си, стават граждани на европейска страна, оттук нататък трансферите им в Западна Европа са улеснени, защото не се водят в квота за чужденци. Това е за футбола и други спортове", заяви журналистът Иван Бакалов.

"В далаверата са забъркани клубни шефове и шефове на федерации, които подписват документи и изпращат писма за натурализиране по важни причини за българския спорт. Ако се проследи на кого са издали паспорти и дали въобще е играл в национален отбор или дори клубен, ще стане голям цирк", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.