8 Ноември, 2018 13:01 1 460 2

Сменят поста на Пламен Марков в ЦСКА

  • марков-
  • директор-
  • пост-
  • смяна-
  • цска

Легендата на "червените" ще бъде преквалифициран от спортен на изпълнителен директор

Досегашният спортен директор на ЦСКА Пламен Марков ще има нов по-висок пост в клуба. Очаква се той да стане изпълнителен директор при “Армейците”. Проверка в Търговския регистър показва, че документите за промяната вече са входирани и се очаква всичко да бъде вписано официално до края на седмицата, най-вероятно утре.

Марков ще замени на поста Трифон Попов, който може да се върне на работа в Литекс. Попов бе президент на ловешкия клуб от 2008 до 2016 година. Освен това ЦСКА ще има съвсем нов Съвет на директорите. В него, освен Марков, ще попаднат Искра Григорова и военният Фильо Филев. Всички досегашни членове ще бъдат освободени - Трифон Попов, Румен Константинов и Андон Димитров. Промените ще влязат в сила след вписването в Търговския регистър.

Марков бе назначен за спортен директор през лятото на 2015 година, след като Гриша Ганчев се ангажира с ЦСКА. Сега обаче е решено да бъде повишен. В новата си роля Марков ще се разписва под всички официални документи на “червените” като договори на футболисти, такива, свързани с лицензирането на клуба и други.

Това на практика ще е трето директорско назначение на Марков на “Армията” - той е бил спортен директор на ЦСКА и в средата на 90-те години на миналия век. Бившият халф игра с червения екип в продължение на 10 години, а впоследствие бе и треньор на “Армейците”, припомня "Тема Спорт".

С назначението на Марков за изпълнителен директор, промените в ЦСКА няма да спрат. Според запознати, има голяма вероятност главният скаут Велизар Димитров да поеме функциите на бившия си треньор и да стане спортен директор. Този ход би бил логичен с оглед на това, че постът се овакантява от Марков. Велизар ще е полезен в ролята на спортен директор, предвид, че е отлично запознат със селекционните процеси в клуба, а и е достатъчно представителна фигура. За поста спортен директор се спряга и още едно име, като окончателното решение по този въпрос ще бъде взето в близките дни. Предполага се, че става въпрос за Любослав Пенев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА

    4 0 Отговор
    Велик отбор с най големите успехи в България.
  • 2 Кумчо Вълчо

    0 4 Отговор
    "легенда"- МУХЛьО марда си беше и марда си остана.